ГРАДОНАЧЕЛНИК КРАЉЕВА ДР ПРЕДРАГ ТЕРЗИЋ ОДРЖАО САСТАНАК У ОШ “МИЛУН ИВАНОВИЋ” У УШЋУ

3
- рекламе -

УШЋЕ – Градоначелник Краљева Др Предраг Терзић данас је у просторијама ОШ “Милун Ивановић” у Ушћу одржао састанак са ученицима и родитељима из овога краја поводом отварања издвојеног одељења краљевачке гимназије општег типа у овом месту.


Присутним родитељима и ученицима најпре се обратио директор краљевачке Гимназије Мирослав Видић, који је представио план и програм ове средње школе, као и њене предности. Поред тога што је гимназија општег типа по својој структури природни наставак основне школе, она даје одличну основу за наставак школовања. Посебно је истакао значај похађања гимназије имајући у виду скоро увођење опште матуре која ће једина бити својеврсна улазница за све врсте факултета.

- рекламе -

Потом се обратио и начелник Школске управе Краљево Миљојко Луковић који је, испред Школске управе, свесрдно подржао идеју отварања одељења краљевачке Гимназије у Ушћу и присутним родитељима предочио још неке детаље везано за могућности и предности уписа у ову средњу школу.

На крају се присутним мештанима обратио и градоначелник града Краљева, Др Предраг Терзић који је истакао да Град Краљево иницирањем и подржавањем ове идеје показао да није централистички настројен и да води бригу и о подручјима која су најудаљенија од градског језгра. Градоначелник је указао на то да је отварање одељења Гимназије од изузетног значаја за читав наш крај – не само Ушће, већ и Студеницу, Рудно, Гокчаницу, па и шире. На тај начин млади овог краја остају у свом родном месту, стичући знања једнако квалитетна својим вршњацима у гимназијама широм Србије, а буџет њихових родитеља остаје неокрњен сувишним издацима,  трошковима путовања или смештаја и боравка у другом град.

Након формалног обраћања, родитељи су имали прилику да поставе питања и разјасне своје личне недоумице. За отварање издвојеног одељења краљевачке гимназије општег типа у Ушћу биће потребно минимум 15 ученика. За упис ове, као и свих других четворогодишњих средњих школа, ученици морају имати макар 50 бодова из школе.

 

МД

- рекламе -
ПРЕДХОДНА ВЕСТОСМАЦИ ИЗ ДЕВИЋА СЕ ОПРОСТИЛИ ОД ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА
СЛЕДЕЋА ВЕСТФУДБАЛЕРИ СА РУДНА ПОРАЖЕНИ НАКОН ИЗВОЂЕЊА ЈЕДАНАЕСТЕРАЦА
0 0 votes
Article Rating
3 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Stanko Vucicevic

Jel otvorio neki semafor?

Vinka Georgijev

Lepo samo se kasni bar 30 godina.

Nikola Sremuš

Tesko da ce ovo da prodje. Deca vise vole da zvrndaju po Kraljevu, dosta im je Usca.