МЕДВЕД ДИВЉА ПО ЗАСЕОКУ КРАЉИ КОД УШЋА

8
- рекламе -

УШЋЕ – У засеоку Краљи  који припада МЗ Тепечи протеклих дана медвед причинио знатну штету у воћњацима и пчелињаку.


У потрази за храном, медвед је предходних дана у засеоку Краљи причинио знатну штету у пчелињаку Срећка Божића из Ушћа.  Ово је други пут да медвед долази у његов пчелињак. Први пут било је то прошле јесени кад је зверка смо превртала кошнице док је овога пута вадила саће и јела мед.

- рекламе -

У непосредној близини пчелињака  налазио се и шљивик  који је медвед такође поломио као и неколико засада младог ораха. Свуда у наоколо су јасно видљиви трагови шапа као и остаци измета.

Реално, мене је све више страх да је не сретнем када одем горе. Она осим дрењина нема шта да једе па се плашим да ме не нападне.” – каже за Студеница Online Срећко Божић који је почео  и да измешта свој пчелињак у Ушће.

У близини пчелињака на око 150 м ваздушном линијом налазе се  две куће са мештанима. У једној кући живи  једна старица а у другој такође стари брачни пар. Презивају се Дугалић. Миломир Дугалић нам каже да је мечку  виђао више пута и да је и њему  ломила шљиве по воћњаку, као и да је ноћу често чује како урла.

Медведи су биљоједи, хране се плодовима и медом али у недостатку хране постају сваштоједи па могу напасти и животиње као и људе.

- рекламе -
новији страији највише гласова
Обавештење
Nikola Sremuš

A sta rade toliki silni lovci? Skupljaju se samo da bi jeli i napili se.

Prvoslav Djurovic

Medved je, dragi gospodine , zaštićena vrsta a nisu ni svi lovci , kako ih vi opisujete , lov je vteški hobi .slažem se da to u našem kraju i nije baš..

Darko Petrovic

lovci su tu da smisle neku lovacku pricu uz neku casicu domace radze…

Slobodan Dugalic

Nista cudno narod odlazi divljac dolazi

Prvoslav Djurovic

Nije medved divljao već tražio hranu…

Nikola Sremuš

Nije sija nego vrat?

Milena Djokovic Crnoglavac

Gde li je Pako da se suoči sa njim!

Milos Koricanac

Pa ne zna da je ove godine slabo imalo meda.