ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ВИКЕНДА ОДРЖАВА СЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ ВАШАР У РАШКИ

3
- рекламе -

РАШКА – У време празника Покрова Пресвете Богородице, 13. и 14. октобра 2018. године, Рашка је домаћин бројним трговцима, али и гостима из различитих крајева Србије.


Вашар је код Срба од давних времена био најважније и најмасовније друштвено окупљање, шаролики скуп поводом неког верског празника, на градском или сеоском тргу, где се трговало и забављало. Старији назив за вашар је панађур.

Традиционални Вашар у Рашки један је од најстаријих вашара у Србији. Први организовани вашар одржао се 1860. године. Сваке године, у време празника Покрова Пресвете Богородице, 13. и 14. октобра, Рашка је домаћин бројним трговцима, али и гостима из различитих крајева Србије.

- рекламе -

Посетиоци вашара ће моћи да прошетају „Домаћинском улицом“ односно Улицом добрих домаћина коју Туристичка организација Рашка у данима вашара отвара по пети пут. Поред изложбено-продајног програма бројних излагача и удружењакоја презентују домаћу радиност, обичаје, старе занате и традиционалне гастрономске специјалитете, Домаћинска улица нуди и културно-забавне садржаје.

За све посетиоце улице биће организован наградни квиз: Наш град, обичаји и традиција. За вашар у Рашки људи кажу: „Ко га једном посети и наредних година је овде“.

- рекламе -
avatar
350
3 Коментариши тему
0 Одговори на тему
0 Пратиоци
 
Тема са највише реакција
Врели коментари
3 Аутори коментара
Sasa ZarkovicRoswita NiemeyerRatko Dugalić Аутори коментара са највише реакција
  Претплати се  
новији страији највише гласова
Обавештење
Sasa Zarkovic

Eto Nas zupljana!

Roswita Niemeyer

Lep provod

Ratko Dugalić

Nekad je to bio pravi vasar i raska je bila puna