ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕВОЈЧИЦА ИЗ УШЋА НА СПОРТСКИМ ИГРАМА МЛАДИХ

2
- рекламе -

БЕОГРАД – Ученице Основне школе “Милун Ивановић” из Ушћа постигле су велики успех на данас завршеном државном финалу – Спортских игара младих, освојивши друго место на одбојкашком турниру.


Право да представљају град Краљево на финалном турниру, који је одржан у Београду на Ади Циганлији, ушћанске девојчице стекле пре нешто више од месец дана када су тријумфовале на регионалном такмичењу у Краљеву. Након јуче одиграних три утакмице са екипама из Батајнице (победа 2:0), екипом из Врања (победа 2:1) и екипом из Новог Пазара (победа 2:0), девојчице из Ушћа у данашњем финалу нису имале среће да тријмфију над екипом  Србијанка из Ваљева. Ваљевке су овом победом избориле пласман на међународно такмичење које ће се одржати у Сплиту (Хрватска).

- рекламе -

Предвођене тренером и наставником физичког васпитања Славком Трифуновићем, девојчице из Ушћа постигле су ограоман успех и тако на прави начин репрезентовале  овај крај као и град Краљево.

“Не могу рећи да сам изненађена високим пласманом, зато што знам какве су наше могућности. Драго ми је што су наше одбојкашице имале прилику да и то покажу и да на најбољи могући начин промовишу школу и спортски дух читавог нашег  краја. Поносни смо на њих, а наше активности ће се наставити у маниру неговања спортског духа и позитивних људских вредности” – рекла је за Студеница Online, Силвана Цинцовић Васић директорка основне школе из Ушћа.

Свечани дочек одбојкашица заказан је за вечерас у 20.00 часова на спортским теренима код основне школе а како је најављено из кабинета градоначелника, дочеку ће присуствовати и поздравити одбојкашице и неко од градских званичника града Краљева.

Спортске игре младих одржане су по први пут 1996. године са главним циљем да омогуће основцима и средњошколцима учешће у организованим спортским такмичењима и другим бесплатним активностима током лета. За 21 годину организације Игара у Хрватској, 7 година у Босни и Херцеговини и 4 у Србији, на Играма је учествовало преко 1.000.000 деце и младих. Идеја је расла и такмичење је постало највећи аматерски спортски догађај у овом делу Еуропе.

РТ

- рекламе -
новији страији највише гласова
Обавештење
Nikola Sremuš

Pa zar svaki dogadjaj moraju politicari da upropaste. Ja znam da ovi iz Kraljeva vole da se slikaju, ali brate … Idite otvarajte semafore i kineske ducane i pustite ovu decu da uzivaju u uspehu.

Dragana Radenkovic

Svaka vam čast,devojčice,Vi ste ponos cele Srbije