12. САЈАМ У БАЉЕВЦУ „ПОДИБАРСКИ СУСРЕТИ – НЕМАЊИЋКИ ДАНИ“

0
- рекламе -

12. САЈАМ ЗДРАВЕ ХРАНЕ, СТАРИХ ЗАНАТА И НАРОДНЕ КУЛТУРЕ СА СМОТРОМ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА ОДРЖАЋЕ СЕ У БАЉЕВЦУ


У недељу, 05. септембра у организацији Етно уметничког клуба „Черењски“у Баљевцу на Ибру биће одржан 12. сајам здраве хране и старих заната као и Смотра културног наслеђа.

Сајам у Баљевцу

На овом традиционалном Сајму, осим излагача из Баљевца и Рашке и околине, очекују се излагачи и из Бруса, Александровца, Куршумлије, Краљева, Пирота, Зубиног Потока и из других крајева Србије.

- рекламе -

„Сајам, поред излагачког има и такмичарски карактер јер се, поред избора за најлепши штанд Сајма, излагачи такмиче и у гастрокултури где су предвиђене награде за најбољу гибаницу мога краја, а у презентацији рукотворина и сувенира предвиђене су награде за најоригиналнији везени рад- домаћицу мога краја, а наградиће се и најбољи сувенир“ – каже за СТУДЕНИЦА ONLINE, Миле Јаснић Черењски Председник ЕУК Черењски.

Миле Јаснић Черењски

Организатор Сајма позива заинтересоване љубитеље традиције, да се пријаве и учествују на овој значајној манифестацији која промовише српску традицију и културу.

Баљевачки сајам, који већ дванаесту годину организује Етно уметнички клуб „Черењски“, ове године је делимично подржан пројектним финансирањем из културе општине Рашка док је главни покровитељ Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије уз партнерство Пољопривредне стручне и саветодавне службе из Краљева. Од значаја за овај Сајам је и то што су вредне жене ЕУК „Черењски“ из радионице за гастрономију на недавно одржаној манифестацији у Сокобањи освојиле прво место за поставку „Совре старе Студенице“.

Програм манифестације
- рекламе -
ПРЕДХОДНА ВЕСТНАКОН 20 ГОДИНА ПОНОВО СЕ ИГРА ФУДБАЛ У ДЕВИЋИМА
СЛЕДЕЋА ВЕСТМИНЕРАЛ 2015 – СТУДЕН ВИТЕЗ; КОМШИЈСКИ ДЕРБИ ОВОГ ВИКЕНДА