26 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  УЧИТЕЉИЦА ЂАКЕ И ДОВОЗИ У ШКОЛУ

  - маркетинг -

  БЗОВИК – На Рудњанској висоравни, Снежана Андрић и предаје и вози своје ученике до школе и натраг, породичним аутомобилом.


  Снежана са ученицима

  Да по беспућима Рудњанске висоравни, из планинских засеока подно врхова Радочела и Голије, не би сатима пешачили до четвороразредне школе у селу Бзовик и натраг, учитељица Снежана Андрић (32) из оближњег села Рудна, своје ученике, превози породичним аутомобилом!

  И тако је већ пуних осам година колико Снежана ради у бзовичкој школи, иначе истуреном одељењу  О.Ш. Стефан Немања из Студенице. Од почетка па до краја сваке школске године, по лепом или кишном времену, али и по цичи зими и дибоком снегу, Снежана превози својих седам “патуљака”, колико ове године има ђака, не убрајајући и једну девојчицу из самог Бзовика, која до школе има једва километар. А од Рудна, као највећег села истоимене висоравни, у којем ова “добра вила” живи са супругом Петром и две њихове кћери, па до Бзовика има шест километара!

  Па, шта ћу? Кад већ сама путујем колима, зашто не би возила и своје ђаке!? Тако је и њима и мени пут до школе краћи и лепши, а успут се помало и преслишавамо.  Зар да се само ја возим а моја дечица да пешаче иако до тог каквог-таквог сеоског пута, морају кроз шуму бар још километар или два, планинским стазама и богазама – каже учитељица Снежана, која је својим ученицима, и учитељица и другарица, а неретко и старија сестра или мајка, која уз скромну учитељску плату, као накнаду за превоз од Рудна до Бзовика, добија само 2000 динара!?

  Школа на Рудњанској висоравни, поседује углавном скромна учила и још скромнију библиотеку. Има два компијутера, али не и интернет, али имају са ким да уче  и шта да науче, па се тиме поносе. Најстарија је десетогодишња Јована Маринковић (4.разред), Павле Павловић и Милан Јевремовић (3.разред), Милица Јевремовић (2.разред), а у првом разреду су  Ана и Марија Јевремовић, Филип Божић, и Анастасија Андрић (старија ћерка учитељице Снежане). Ових осморо ђака, заједно уче у једној учионици и сви су одлични ђаци.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: www.novosti.rs

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -