Home Хроника АВИОН ПРИНУДНО СЛЕТЕО КОД РУДНА

АВИОН ПРИНУДНО СЛЕТЕО КОД РУДНА

АВИОН ПРИНУДНО СЛЕТЕО КОД РУДНА

РУДНО – Пилот и копилот лакше су повређени када је пољопривредни авион принудно слетео у месту Рудно код Краљева.


Повређени пилот и копилот Б. М. (62) и Б. Д. (23) прегледани су у амбуланти у Ушћу, а затим су са лакшим повредама превентивно превезени у Здравствени центар „Студеница“ у Краљеву.

авион

Један има посекотине по лицу, док је другом рука нагњечена, рекао је дежурни лекар у Ушћу  за РТС.

Како јавља дописник РТС-а, пољопривредни авион који је летео из Трстеника, закачио је телефонски стуб на 50 метара од првих кућа у засеоку Џоде.

Реч је авиону типа „цесна 172“ који је био ангажован на бацању препарата из ваздуха против беснила на обронцима планина између Краљева и Ушћа.

Представник Центра за истраживање удеса и озбиљних незгода у цивилном ваздухопловству Небојша Петровић рекао је Танјугу да су представници тог центра ступили у контакт с Министарством унутрашњих послова и да ће обезбедити место принудног слетање летелице.

Петровић је додао и да ће то бити урађено како би се спречило да се неовлашћене особе приближе летелици и да се потом утврди узрок принудног слетања.

Како јавља наш дописник, један од повређених је из Смедерева, а други из Вршца.

Копилот Милан Бекић рекао је да су обојица веома лако могли да погину јер ништа нису могли да предузму, при чему је терен био веома лош.

„Мотор је прекидао, стао, прешли смо планину и доле су биле две, три ледине, кружили смо около и покушавали да одледимо мотор. Он је у два, три наврата прихватао да ради, али је убрзо прекинуо са радом, слетели смо на једну пољану, али на којој нисмо имали довољно места. Прескочили смо неки путић и ударили у бандеру десним крилом и претурили се. Доле је била нека кућа, деца и жена“, испричао је Бекић.

 

 

ИЗВОР ИНГОРМАЦИЈЕ: rts.rs/