21 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  КЛИЗИШТЕ ПРЕПРЕЧИЛО ПУТ ДО ШКОЛЕ

  - маркетинг -

  СТУДЕНИЦА – Клизиште које је пре три дана прогутало део магистралног пута од манастира Студенице ка Ивањици, одсекло је од света око два хиљаде мештана десетак краљевачких села у подножју Чемерна. И полазак ђака у школу у Студеници је одложен.


   Клизиште препречило пут до школе


  Од пута до школе која је одавде удаљена три километра остала је само уска стаза. Сва земља и део асфалта које је клизиште свукло са пута, несталали су у реци Студеници.

  Родитељи кажу да их је страх и да децу ту не би пустили.

  Директор Основне школе „Стефан Немања“ у Студеници, Томислав Пешић каже да ће морати да се договори са школским одбором да деца не крећу у школу.

  Горе у брдима заточено је око 2000 мештана, многи не могу ни до продавнице у Мланчи, а до сеоске амбуланте у Студеници морају да путују 200 километара преко Ивањице.

  Дарко Антонијевић из село Мланча каже да је све стало и да ту људи живе од дрвета.

  Река овде и даље поткопава брдо и гута све пред собом, а временски услови и неприступачни терена отежавају надлежним службама.

  Директор Дирекције за изградњу Краљева Ненад Нерић истиче да је проблем комплесан,тежак и скуп и да ће држава морати да помогне.

  Стручне службе су непрекидно на терену, траже привремено решење јер санација пута не може да буде уређена бар за још који месеци.

   

   

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: rts.rs/

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -