26 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПОЈЕДОШЕ СВЕ: ДИВЉЕ СВИЊЕ ПУСТОШЕ КУКУРУЗ У СЕЛИМА ОКО СТУДЕНИЦЕ

  - маркетинг -

  БРЕЗОВА – Дивље свиње углавном током ноћи упадају на њиве и тек када се добро наједу, враћају се у шуму. До сада ми је уништено око пет товара окруњеног кукуруза, каже Горан Кузуновић из села Брезова.


   Село Брезова

  Мештани села студеничког краја, код Краљева, у последњих месец дана не могу да се одбране од најезде дивљих свиња.

  Силазећи са околних планина, свиње уништавају све пред собом, а највише страдају њиве под кукурузом.Горану Кузуновићу из села Брезова, дивље свиње су направиле огромну штету на њиви с кукурузом.

  “Дивље свиње углавном током ноћи упадају на њиве и тек када се добро наједу, враћају се у шуму. До сада ми је уништено око пет товара окруњеног кукуруза.

  Не можемо да се одбранимо од свиња и уколико надлежни не реагују, постоји опасност да поједина домаћинства остану без зрна кукуруза”, каже Кузуновић.

  И у суседним њивама слична је ситуација. Род кукуруза је поједен, астабљике поваљане и поломљене. Мештани су све пријавили Удружењуловаца у Краљеву, чији ће ловочувари изаћи на терен да утврде штету.

  Најезда дивљих свиња нија баш уобичајена за краљевачки крај.Повољни услови током прошле године, погодовали су размножавању оведивљачи, тако да их сада има у великом броју и то на ширем подручју.

   

  Дивља свиња

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: kurir.rs/

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -