22 C
Kraljevo
четвртак, 08. децембра 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  НЕМАР; ТЕЛЕФОНСКИ СТУБОВИ ЛЕЖЕ ОБОРЕНИ ПЕТ МЕСЕЦИ

  - маркетинг -

  СТУДЕНИЦА – Десетак телефонских бандера у Студеници, пет месеци након што су оборене непажљивом сечом стабала у шуми, и даље леже по ливадама. Спојеви проводника зарасли су у траву, а каблови нису изоловани и тако незаштићени од спољних утицаја и временских прилика.


  НЕМАР; ТЕЛЕФОНСКИ СТУБОВИ ЛЕЖЕ ОБОРЕНИ ПЕТ МЕСЕЦИ • Студеница Online

  Све се десило још крајем марта када је стабло које је исечено у шуми, непажњом дрвосече пало на каблове и повукло са собом близу десетак дрвених бандера. Ни после пет месеци штета још није санирана и решен проблем у телекомуникацијама.
   
  – Нама, мештанима овог дела Студенице, “Телеком” треба да обезбеди несметани саобраћај и коришћење услуга, који су регулисани уговором. Читава једна страна у Студеници, а то је негде око педесетак домаћинстава, има јако лоше телефонске везе, због чега је и интернет често у прекиду – каже за “Блиц” Радован Томић из Студенице.
   
  Како је у току прикупљању летине, власници парцела су доведени у недоумицу на који начин да безбедно покосе своје ливаде, а да притом још више не оштете каблове који су урасли у траву. Затим, и како да летину транспортују до својих стаја, јер су бандере које су оборене и каблови који се вуку по земљи, препречили и локалне путеве.
   
  – Мештани су већ неколико пута указивали на проблем, али осим захвалности и поруком да им остају на располагању, љубазно смо замољени за стрпљење до санације.

  С друге стране, приспеле обавезе према “Телекому Србије” се редовно измирују, а поједини мештани су уговором везани и с правом траже да им се обезбеди адекватан саобраћај – објашњава Томић.
   
  Из Телекома Србија нам је речено да је проблем настао у расписивању јавне набавке за избор извођача радова.
   
  – Уговор са фирмом која би изводила радове, односно санирала штету, још није потписан јер је спровођење јавне набавке у застоју. Очекујемо да то буде ускоро закључено и да сви стубови буду поново подигнути за недељу дана – кажу у “Телекому”.

   

   

  Н. Божовић/Блиц

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -