28 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  У ДОЛИНИ ЈОРГОВАНА

  - маркетинг -

  УШЋЕ НА ИБРУ – Ибарска магистрала од Краљева према Ушћу познатија је још и као “Долина Јоргована”. Управо тако се назива и место где се налази и споменик  ибарским јунацима палим за краља и отаџбину као и црни бор споменик природе који је под заштитом државе.


  У ДОЛИНИ ЈОРГОВАНА • Студеница Online

  Непосредно уз саму магистралу налази се, и некада на далеко познати мотел “Долина Јоргована”, у прошлости култно место на овом делу ибарске магистрале који је у то време важио за главно место за одмор и окрепљење путника намерника.  Изграђен 70-их година и са својих 13-ак соба, привлачио је госте из свих крајева који су овуда пролазили.  Тих година овде су се могли видети многобројни паркирани  аутобуси, аутомобили, камиони…  Било је живо и у мотелу и око мотела, све негде до 2002. године када је објекат престао са радом и када је затворен!

  Међутим, данашња прича је подпуно другачија. Запуштен и готово руинирани објекат, данас сасвим сабласно изгледа. Зарастао у грање са полупаним прозорима представља право ругло на овом делу ибарске магистрале, чије терасе сада служе за вршење велике и мале нужде, несавесних и неваспитаних пролазника који овде свраћају како би овде захватили воду на оближњој чесми. Е па, баш та чесма је права прича за себе и одраз небриге и неваспитања појединаца који овде сврате како би угасили жеђ. Претрпана пластичним кесама и флашама као и разноразним одпатцима, баш ту крај пута, показује наш однос и (не)културу као и немар за очување природе!?У ДОЛИНИ ЈОРГОВАНА • Студеница Online

  И није само затворен и запуштен мотел као и чесма претрпана одпатцима проблем у овом месту!? Наиме, у разговору са локалним становништвом, рекли су нам да велику опасност представља и кривина које се налази у непосредној близини мотела. Поготову у ноћним часовима јер је читав простор око објекта неосветљен и представља праву опасност за пешаке који прелазе пут у овом делу, где при великом брзинама аутомобила морају бити изузетно опрезни како би избегли несрећу. Изузетна опасност, свакако је  и за  неколико малишана из овог села, који свакодневно на овом месту прелазе пут како би ишли до школе у Ушћу.

  “Овде на путу, раније је постојао и обележени пешачки прелаз, међутим сад је избледео тако да се више и не примећује” рекао нам је Радоица Вуковић,  један од родитеља који заједно апелују на надлежне органе да се , оспособи барем једна светиљка које се налазе испред мотела, како би се овај простор у вечерњим часовима осветлио и тако олакшао кретање, и избегле евентуалне несреће!?

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  MKV1
  MKV1
  6 године пре

  Odraz onoga što je današnja Srbija i njeni građani. Vedro vreme u Srbiji mogu da prognoziraju samo zaluđeni i oni koji ih zaluđuju…

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -