22 C
Kraljevo
уторак, 03. октобра 2023.
[adrotate group="1"]
[adrotate group="3"]
More

  Објављено

  Последње вести

  ЧОПОР ВУКОВА МАСАКРИРАО КРДО ГОВЕДА

  - маркетинг -[adrotate group="1"]

  ДЕВИЋИ – Чопор вукова десетковао је крдо Радославу Пантовићу у засеоку Коритник на Голији, неколико километара од Девића.


  „Упали су у тор са једанесторо говеда и оборили две јунице којима су кидали месо са бутова. Око три сата јутрос стока је почела да риче, истрчали смо са лампама напоље пошто овде нема струје. Два бика су јуришала ка вуковима и бранили јунад којима су кидали месо. Од борбе са зверима, крвави су има остали рогови и њушке. Да није било бикова, све би их поклали“, казала је Стојанка Пантовић за Глас западне Србије.

  ,,Хоће да нам униште стоку, а верујте да смо и ми у страху, несмеш да мрднеш далеко од куће“, прича она кроз плач.

  Радосав Пантовић каже да ово није први пут да их нападају.

  ,,Заштићени су, не смеш им ништа а народ и стока немају покровитеље. Пре два дана комшији су заклали јуне. Ово не може више да се трпи“, каже он.

  ,,Вукови овде наносе огромне штете. Нема седмице да неком нешто не закољу или нападну. Више животиња је растргнуто. Ово данас је катастрофа, не верујем да ће једно јуне преживети, сасвим су му покидане тетиве и поцепан стомак, зубима. Другом су кидали месо са бутова док се борило са њима. Велика је опасност да не пренесу неку заразну болест на стоку“, каже ветеринарски техничар Микан Васиљевић који је покушао да санира повреде.

  Мештани ових предела на Голији моле државу и ловачка удружења да их заштити од звери и кажу да су у сталном страху.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: glaszapadnesrbije.rs

  - маркетинг -[adrotate group="1"]

  Последње вести

  - маркетинг -[adrotate group="2"]

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -[adrotate group="4"]