22 C
Kraljevo
уторак, 03. октобра 2023.
[adrotate group="1"]
[adrotate group="3"]
More

  Објављено

  Последње вести

  ДОТРАЈАЛИ ТЕЛЕФОНСКИ СТУБОВИ У СТУДЕНИЧКОМ КРАЈУ

  - маркетинг -[adrotate group="1"]

  СТУДЕНИЦА – Мештани студеничких села, последњих година све више имају проблема са дотрајалом инфраструктуром  у телефонском саобраћају, где се годинама није ништа радило  и улагало на обнављању телефонских линија у овом крају.


  Пре 30-ак година, мештани студеничких села могли су се тада похвалити да су међу првим у општини Краљево,  имали фиксне телефоне у својим домовима. У периоду од 1985.год. па све до негде 1988. изграђена је мрежа фиксне телефоније на овом подручију. Како кажу, у то време био је то велики издатак за кућни буџет, где се “морала продати крава да би се увео телефон” али нису штедели новца да, у то време, модерну технологију имају у својим домовима, јер како кажу “имали су телефон у кући а, рецимо, Конарево није имало”!?

  Прошло је од тада пуно година а на реконструкцији и обнављању линија није скоро ништа урађено? Дотрајали и иструлели телефонски стубови, већ годинама леже оборени по околним ливадама и шумама, неизоловани и незаштићени проводници урасли у грање, телефонске кутије окачене на стаблима дрвећа…

  – “Ове бандере налазе се у Ђакову и непосредно око пута из Студенице према Живичкој и стоје тако већ неколико месеци па и година.” – рекла нам је Радијанка Павловић из Ђакова која живи у Француској и ових дана је на одмору у свом родном крају.

  Путем ове линије, телефонским саобраћајем се снабдева негде око 30-ак домаћинстава села Ђаково и имају великих проблема у телефонским и интернет везама и ако, како наводе, редовно измирују своје доспеле телефонске обавезе према  предузећу Телеком Србија, огорчени су на немарност и небригу надлежних органа који ништа не раде на санацији и решавању овог проблема.

  Локално становништво у нади да ће се нешто урадити по питању обнављања телефонских линија у студеничком крају, принуђено је  да се на свој начин сналази, како би неометано обављали своје радове на пољима и ливадама и како би заштитили своју имовину.

  -“ Мој отац је морао, да подупре ову поломљену бандеру која се налази, непосредно поред наше баште јер ако падне, оде у башту и поломиће сво поврће  које смо посадили.” – каже Радијанка.

  - маркетинг -[adrotate group="1"]

  Последње вести

  - маркетинг -[adrotate group="2"]

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -[adrotate group="4"]