22 C
Kraljevo
петак, 29. март 2024.
More

    Објављено

    Последње вести

    КАТАНАЦ НА ДВА РУДНИКА “РЕСАВИЦЕ” У ФЕБРУАРУ

    - маркетинг -

    БЕОГРАД – Вршка чука и Боговина први су од четири рудника у саставу ЈП „Ресавица“ који ће бити затворени и то највероватније у фебруару наредне године, сазнаје „Блиц“.


    КАТАНАЦ НА ДВА РУДНИКА “РЕСАВИЦЕ” У ФЕБРУАРУ • Студеница Online

    Када ће бити затворена друга два угљенокопа, Јасеновац и Ибарски рудници, биће одређено до краја године, када ће се знати и судбина 1.200 радника који ће бити вишак. Тако је предвиђено генералним пројектом затварања ова четири рудника, који је урадила радна група ЈП „Ресавица“ и који је показао да производња није исплатива. Сагласност на документ наредне недеље треба да да Министарство рударства, а потом Влада треба да донесе одлуку о затварању.

    Извор „Блица“ из Владе тврди да ће затварање трајати три године.

    – Држава више не може да субвенционише производњу. То не дозвољава ни ММФ јер се нерентабилним пословањем угрожава финансијска консолидација државе. Због трошкова затварања, у буџету за 2017. планирано је 5,07 милијарди за субвенције уместо 4,47 – објашњава наш извор.

    Сазнања „Блица“ индиректно је потврдио и в. д. директора Стеван Џелатовић.

    – Генералним пројектом затварања предвиђено је да се Вршка Чука и Боговина први угасе, што треба да крене почетком године. Након тога, кренуће се и са Јасеновцем и Ибарским рудницима. Затварање ће бити реализовано у три фазе. У првој, до краја 2017, биће откопана преостала рудна лежишта, онда креће извлачење опреме и затварање – каже он.

    ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: blic.rs/

    - маркетинг -

    1 коментар

    1 Коментар
    Најстарије
    Најновије Највише гласова
    Уграђене повратне информације
    Погледај све коментаре
    Ušćanin
    Ušćanin
    7 године пре

    Još rudnik u Ušću da se zatvori i to je kraj za ovo mesto. Neka sačekaju barem da izgore one gomile uglja u Tadenju koje su izvađene bezveze i ne mogu da se transportuju dalje nego mora de se unište.

    Последње вести

    - маркетинг -

    Ако сте пропустили

    - маркетинг -