26 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  МАЛИНАРИ ТРАЖЕ ЦЕНУ ОД 2,30 ЕВРА

  - маркетинг -

  ИВАЊИЦА – На састанку представника Асоцијације пољопривредних произвођача малина Србије, донета је одлука да аконтна цена за овогодишњи род буде бар 2,30 евра, зато што је аконтна цена или продајна цена гриза 2,30 евра.


  МАЛИНАРИ ТРАЖЕ ЦЕНУ ОД 2,30 ЕВРА • Студеница Online

  Преседник асоцијације Добривоје Радовић, рекао је за Глас западне Србије да је настао проблем у Моравичко – златиборском округу и Мачванско – колубарском, јер је цена овог воћа 150 динара.

  Према његовим речима, род црвеног злата је умањен од 30 до 40 одсто.

  Он је рекао да ће данас ресорним Министарствима упутити хитан позив за састанак због тога што је аконтна цена од 150 динара не примамљива на основу калкулација и цене коштања самог килограма малине.

  “Ако погледате хемију, репроматеријал, у односу на прошлогодишњи род, цене су за ову годину увећане од 25 до 60 одсто, као и радна снага. Када видимо ту аконтну цену коју су они изнели и обалили у Мачванско – колубарском округу на 150 динара, ту нема приче нема уклапања”, објаснио је Радовић.

  Уколико састанак не буде одржан, он каже да ће тражити да премијер што хитније прими произвођаче малина, јер се они, како наводи, небаве тим из хобија већ је то егзистенција за главни живот.

  “Долазим из Ивањице, где смо били оштећени услед временских непогода, имали смо топлу зиму, кишни период који је утицао на 30 одсто смањења плодова, велико измрзавање од падавина који је негде Ивањицу захватило 40-50 одсто. Док су други крајеви који припадају удружењу обухваћени од 20 до 30 одсто. Највећи проблем који је захватио произвођаче је сушење коплетне биљке, што је проблем и за следећу годину”, закључио је Радовић.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: glaszapadnesrbije.rs

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -