Home Вести МЛАДИ ИЗВИЂАЧИ И ОВЕ ГОДИНЕ БОРАВЕ НА РУДНУ (ВИДЕО)

МЛАДИ ИЗВИЂАЧИ И ОВЕ ГОДИНЕ БОРАВЕ НА РУДНУ (ВИДЕО)

МЛАДИ ИЗВИЂАЧИ И ОВЕ ГОДИНЕ БОРАВЕ НА РУДНУ (ВИДЕО)

РУДНО – Боравак у природи за многе младе данас је једна велика непознаница. Заокупљени модерном технологијом, они углавном не могу ни да замисле одмор без ви фи конекције. Међутим, ипак постоји једно бајковито место, скривено у подножју планине Голија, где не постоји потреба за компјутерима и телефонима. У извиђачки камп, у селу Рудно, већ годинама долазе млади Крагујевчани. Ево како проводе летњи распуст.


На овом месту, како поносно истичу млади извиђачи, немају потребу ни да седну за рачунар, јер оно што овде доживе нема алтернативу и вреди много више од играња игрица и гледања цртаћа по цео дан. У табору уче нове занимљиве извиђачке игре, преживљавање у природи и проводе квалитетно време уз дружење и песму.
Али поред забаве, овде се поштују и нека, скоро па војничка, правила. Рано устајање, умивање на реци, химна застави, само су неке од свакодневних дужности.

Оно што је такође обележје извиђача је и неизбежна логорска ватра, коју уз химну пале сваке вечери. Доживљај је непроцењив, а у оваквој атмосфери подједнако уживају и млађи и старији извиђачи, као и родитељи који дођу у посету. А ко баш и не воли спавање у шаторима, гостопримство добрих мештана је такође нешто што одликује село Рудно, на висини од 1100 метара надморске висине.
Надамо се да смо привукли пажњу свих који желе да се склоне са врелог асфалта или своју децу одвоје на неко време од савремене технологије, што је велики проблем данашњице. На срећу, поувек места која, поред здравог ваздуха, одишу и здравом и позитвном атмосфером.

 

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: tvk9.ws.rs