21 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  НИШ ПРЕЖИВЕО ПОСЕТУ ВЛАДЕ, НЕКА СЕ ПРИПРЕМИ КРАЉЕВО

  - маркетинг -

  КРАЉЕВО – ВЛАДА СРБИЈЕ ЗАВРШИЛА СЕДМОДНЕВНИ БОРАВАК У НИШУ. СЛЕДЕЋИ ДОМАЋИН ПРЕМИЈЕРУ ВУЧИЋИ, ЗА НЕКОЛИКО МЕСЕЦИ КРАЉЕВО.


  Влада Србије на челу са премијером Александром Вучићем завршила је седмодневни боравак у Нишу. Премијер је са сарадницима обишао четири округа у овом делу Србије, разговарао са грађанима, отворио нове фабрике, посетио школе и болнице. На југу Србије од данас се живи боље.

  Вучић је, гостујући у Дневнику РТС, рекао да некада јесте а некада нисте у моћи да помогнете и додао да су људи били задовољни зато што су осетили неку врсту пажње. На питање новинара када ће и где бити ново измештање владе из Београда премијер је у суботу рекао „Наша је процена да бисмо могли да окупимо Борски, Зајечарски и Браничевски округ“. Вучић очекује да ће до краја јануара отићи на следећу дестинацију.

  Међутим новинарка РТС Ивана Чкоњевић синоћ је јављајући се уживо у Дневник РТС из Ниша, најавила да ће следеће седиште Владе Србије бити у Краљеву.

  Премијер Србије у протекле четири године у широком луку је заобилазио Краљево. Боравећи у Врњачкој Бањи у јуну прошле године премијер је рекао: ”Волео бих да Краљево има још амбициознију управу” И тада, а и данас на власти у Краљеву је СНС, а на челу града променила су се три градоначелника.

  KV-Trg-Svetog-Save

  На питање новинара (јун 2015. године, Врњачка Бања), зашто избегава Краљево у  којем не ради ниједна фабрика, премијер одговорио да није он крив за пропале приватизације и да би управа у Краљеву требало да буде амбициознија. “Дођете пред мене и питате и у праву сте а кога другог да питате биле су прве речи премијера Александра Вучића на новинарска питања у Врњачкој Бањи  о Краљеву: Зашто избегавате Краљево? Да ли знате да не раде Матарушка и Богутовачка Бања? У Краљеву су затворене све велике фабрике и нема производних радника?

  “А за коју од тих ствари сам ја крив? Рекао бих ни за једну. Нисам учествовао у приватизацији ни једне једине од тих фабрика, компанија, лоповлука њихових и свега другога”, почео је своје одговоре о Краљеву питањем Александра Вучић, премијер Србије и наставио: “Шта год можемо да спасемо и бавићемо се посебно Краљевом, то ћемо да урадимо. Волео бих да Краљево има још амбициознију управу, или управу енергичну, као што има Врњачка Бања и надам се да ће они ту врсту мог позива добро да разумеју и ми се трудимо и очекујемо да ће једна велика инвестиција доћи или у Краљево или у Крушевац, али то није на нама. Инвеститор ће изабрати, са великим бројем запослених. Да ли ће бити Краљево или Крушевац то не могу да Вам кажем. Али се свакако бавимо свим проблемима, покушавамо да решимо на најбољи могући начин то и знам колики је проблем у Краљеву. До пре краја године са озбиљним резултатима доћи ћу и у Краљево, јер ја не волим да дођем а да не донесем ништа и да не покажемо никакве резултате. Рекао је Вучић у јуну 2015. године.

  На питање новинара (јун 2015. године, Врњачка Бања), када се могу очекивати први летове са “Мораве” премијер је рекао, у најкраћем могучем року: ”Немојте ме држати за реч, ту информацију ћу дати јавности у року од неколико дана. Али у најкраћем могућем року ћемо то да завршимо”, рекао је Вучић и наставио: “Лађевци су наш стратешки интерес за пет округа, за цео Рашки округ, за Расински,  за Шумадијски, Моравички  и Златиборски округ. Вучић је рекао да  очекује и завршетак Коридора 10 и 11 и почетак изградње Моравског коридора.

  ЉБЛ

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -