26 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПРЕГОВОРИ ВОЋАРА И ХЛАДЊАЧАРА БЕЗ РЕЗУЛТАТА!?

  - маркетинг -

  АРИЉЕ – Састали су се у престоници „црвеног злата“, Ариљу, произвођачи окупљени у Савезу „Српска малина“, хладњачари – откупљивачи и челници општине: произвођачи су тражили прошлогодишњу откупну цену од 200 до 215 динара за килограм, али су хладњачари то одбили. Пољопривредници су се засад одлучили за стрпљење. Наредних дана ће, међутим, пратити стање на терену, а ако не буде повећања цене, како наводе, тада ће одлучивати о евентуалним протестима.


  ПРЕГОВОРИ ВОЋАРА И ХЛАДЊАЧАРА БЕЗ РЕЗУЛТАТА!? • Студеница Online

  – Састанак је био коректан, али договора није било. Хладњачари тврде да је тренутна цена од 150 динара тржишна и да ће у случају промена и они почети да плаћају више. Нама је преостало да сачекамо неколико дана, да видимо хоће ли однос понуде и потражње утицати на раст цене. Тада ћемо одлучити шта нам је чинити – каже Милан Ђукић из Савеза „Српска малина“, који окупља 14 удружења из целе Србије.

  Ђукић додаје да се на појединим местима појавила цена од 175 динара за килограм рода, и да то даје малу наду да произвођачи ипак неће остати „кратких рукава“, у години када је количина рода мала, а квалитет слаб.

  У другој малинарској колони, у Асоцијацији малинара Србије, такође су се одлучили за стрпљење. И они ће, напомињу, сачекати неколико дана, а онда ће одлучивати о изласку на улице.

  ПРЕГОВОРИ ВОЋАРА И ХЛАДЊАЧАРА БЕЗ РЕЗУЛТАТА!? • Студеница Online

  Откупна станица (хладњача) у Придворици, која врши откуп малине са студеничког подручија, малину сорте Виламет, прве класе квалитета, обрачунава по 150 динара по убраном килограму. За разлику од прошле године, када је цена ове врсте малине по убраном килограму износила 214 динара, јасна је разлика од 64 дин./кг што свакако не одговара произвођачима малине.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: novosti.rs/

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -