Home Вести СВЕТСКИ БЛОГЕРИ БОРАВИЛИ У СТУДЕНИЦИ

СВЕТСКИ БЛОГЕРИ БОРАВИЛИ У СТУДЕНИЦИ

СВЕТСКИ БЛОГЕРИ БОРАВИЛИ У СТУДЕНИЦИ

СТУДЕНИЦА – Туристичка организација Србије као члан Асоцијације Трансроманика, заједно са Дунавским центром за компетенцију, ове године победила је на конкурсу Европског института за културне руте Савета Европе и Европске туристичке комисије за посету светски признатих блогера и организацију „Блоггерс`Трип“-а. Овај „Блоггерс`Трип“ је повезао два сертификована европска пута културе у Србији: Трансроманику и Пут римских царева и Дунавски пут вина у Србији.


Пет блогера – Емилиано Бецхи Габриелли из Италије, Лаурел Роббинс из Канаде, Цлаудиа Беатриз Соарес Салех из Бразила, Хонгqуан Лонг из Кине и Натасха Амар из Индије, као и представници Европског института за културне руте, Европске туристичке комисије, Асоцијације Трансроманика боравили су у Србији од 30.08. – 02.09.2016. и према програму путовања у оквиру пута културе Пут римских царева и дунавски пут вина обишли су Трајанову таблу, Феикс Ромулијану и Медијану, а затим су на путу културе Трансроманика у Србији обишли манастире Студеницу и Жичу.

„Манастир Студеница је највећи православни манастир у Србији, део невероватног наслеђа под заштитом УНЕСЦО-а  и уједно једно од најмирнијих места које сам икада посетила. То је била једна од мојих омиљених станица на путу културе Трансроманика“, између осталог је као утисак навела Лаурел Робинс, блогерка из Канаде.

„Дефинитивно морамо да говоримо више о гастрономији Србије, јер се не зна много о томе колико је невероватна! На мене је храна оставила један од најупечатљивијих утисака док сам истраживала европску баштину путева културе Трансроманика и Пут римских царева у Србији“, написала је Наташа Амар, индијска туристичка новинарка и фотограф.

„Блоггерс`Трип“ је у потпуности финансиран средствима Европског института за културне руте и Европске туристичке комисије.

 

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: turistickisvet.com/