22 C
Kraljevo
уторак, 28. новембра 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  ВОДОПАДИ ИЗУБРЕ

  - маркетинг -

  ДЕВИЋИ – У Изубри код Девића, на око 36 километара од Ивањице, налазе се четири водопада, а простиру се на више стотина метара.


  ВОДОПАДИ ИЗУБРЕ • Студеница Online

  Многи кажу да је место Изубра добило по европским бизонима (зубр) који су ту живели. Иначе, од 2001. године ово месташце у Девићима улази у састав Парка природе Голија – Студеница. Да бисте дошли горе, мораћете да возите око 36 километара од Ивањице по асфалтираном, мада веома лошем путу.

  Када у Девићима стигнете на место где се Изубра улива у Студеницу, где се налази табла Парка природе, мораћете путовање да наставите пешке, око три километра кроз борову шуму, да бисте стигли до водопада.

  ВОДОПАДИ ИЗУБРЕ • Студеница Online

  Иако није баш лако толико пешачити кроз шуму – не брините, нећете се изгубити јер је постоје обележја која воде до водопада – и мораћете три пута да пређете преко речице, поглед који ће вас дочекати вредан је тога.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ:  mondo.rs/

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Ljuba
  Ljuba
  7 године пре

  Meštani ih zovu KACE na Izubri..Za malo hrabrije u letnjim vručinama pravo su osveženje.Uzvodno od njih ima i stara porušena vodenica.Najbliži konak je Pansion Nebo ( 4 km )., ka Rudnom

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -