22 C
Kraljevo
четвртак, 08. децембра 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ДОГОВОРЕНО ПОВЕЋАЊЕ АКОНТНЕ ЦЕНЕ МАЛИНЕ

  - маркетинг -

  БЕОГРАД – На данашњем састанку призводача малине и хладњачара са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем постигнут је договор да аконтна цена малине буде 160 динара.


  ДОГОВОРЕНО ПОВЕЋАЊЕ АКОНТНЕ ЦЕНЕ МАЛИНЕ • Студеница Online

  Министар Недимовић рекао је Танугу да се у наредном периоду очекује тренд раста цене, јер на тржишту постоје добре, повољне околности, а да се још боља цена очекује у августу и септембру.
  „Имамо доста произвођача из околних земаља који продају јефтину малину и мислим да са складиштењем и чувањем малине на неко време и касније избацивањем на тржиште може постићи много боља цена“, појаснио је министар.
  Он је додао да су на данашњем састанку анализирали извештај радне групе о цени, квалитету, и количини малине на конкурентним тржиштима, као што је Пољска.
  „Што је добро квалитет малине у Србији је ове године знатно повољнији него на другим тржиштима. Оно што је чињеница нису те цене тако велике ни на другим просторима – Пољској“, каже министар.
  Како каже пратиће се стање на тржишту и додаје да су произвођачи рекли да дају аконтативну цену, али да уколико цена на тржишту буду веће они ће цену малине повећавати.
  Представник Удружења Виламет Милан Дукић из Ариља каже да је дошло до заједничког договора да се аконтна цена повећа на 160 динара , што не значи да цена неће расти и даље.
  „Битно је да је у Пољској много лошија малина и да је лошијег квалитеата. С обзиром да је цена била као код нас сада је кориговано у корист наших произвођача“, рекао је Дукић Танугу.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -