24 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ГРАДОНАЧЕЛНИК КРАЉЕВА ДР ПРЕДРАГ ТЕРЗИЋ ОДРЖАО САСТАНАК У ОШ “МИЛУН ИВАНОВИЋ” У УШЋУ

  - маркетинг -

  УШЋЕ – Градоначелник Краљева Др Предраг Терзић данас је у просторијама ОШ “Милун Ивановић” у Ушћу одржао састанак са ученицима и родитељима из овога краја поводом отварања издвојеног одељења краљевачке гимназије општег типа у овом месту.


  ГРАДОНАЧЕЛНИК КРАЉЕВА ДР ПРЕДРАГ ТЕРЗИЋ ОДРЖАО САСТАНАК У ОШ “МИЛУН ИВАНОВИЋ” У УШЋУ • Студеница Online

  Присутним родитељима и ученицима најпре се обратио директор краљевачке Гимназије Мирослав Видић, који је представио план и програм ове средње школе, као и њене предности. Поред тога што је гимназија општег типа по својој структури природни наставак основне школе, она даје одличну основу за наставак школовања. Посебно је истакао значај похађања гимназије имајући у виду скоро увођење опште матуре која ће једина бити својеврсна улазница за све врсте факултета.

  Потом се обратио и начелник Школске управе Краљево Миљојко Луковић који је, испред Школске управе, свесрдно подржао идеју отварања одељења краљевачке Гимназије у Ушћу и присутним родитељима предочио још неке детаље везано за могућности и предности уписа у ову средњу школу.

  ГРАДОНАЧЕЛНИК КРАЉЕВА ДР ПРЕДРАГ ТЕРЗИЋ ОДРЖАО САСТАНАК У ОШ “МИЛУН ИВАНОВИЋ” У УШЋУ • Студеница Online

  На крају се присутним мештанима обратио и градоначелник града Краљева, Др Предраг Терзић који је истакао да Град Краљево иницирањем и подржавањем ове идеје показао да није централистички настројен и да води бригу и о подручјима која су најудаљенија од градског језгра. Градоначелник је указао на то да је отварање одељења Гимназије од изузетног значаја за читав наш крај – не само Ушће, већ и Студеницу, Рудно, Гокчаницу, па и шире. На тај начин млади овог краја остају у свом родном месту, стичући знања једнако квалитетна својим вршњацима у гимназијама широм Србије, а буџет њихових родитеља остаје неокрњен сувишним издацима,  трошковима путовања или смештаја и боравка у другом град.

  Након формалног обраћања, родитељи су имали прилику да поставе питања и разјасне своје личне недоумице. За отварање издвојеног одељења краљевачке гимназије општег типа у Ушћу биће потребно минимум 15 ученика. За упис ове, као и свих других четворогодишњих средњих школа, ученици морају имати макар 50 бодова из школе.

   

  МД

  - маркетинг -

  3 коментара

  3 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Stanko Vucicevic
  4 године пре

  Jel otvorio neki semafor?

  Vinka Georgijev
  4 године пре

  Lepo samo se kasni bar 30 godina.

  Nikola Sremuš
  4 године пре

  Tesko da ce ovo da prodje. Deca vise vole da zvrndaju po Kraljevu, dosta im je Usca.

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -