22 C
Kraljevo
четвртак, 28. март 2024.
More

    Објављено

    Последње вести

    ГРАДОНАЧЕЛНИК КРАЉЕВА ДР ПРЕДРАГ ТЕРЗИЋ ОДРЖАО САСТАНАК У ОШ “МИЛУН ИВАНОВИЋ” У УШЋУ

    - маркетинг -

    УШЋЕ – Градоначелник Краљева Др Предраг Терзић данас је у просторијама ОШ “Милун Ивановић” у Ушћу одржао састанак са ученицима и родитељима из овога краја поводом отварања издвојеног одељења краљевачке гимназије општег типа у овом месту.


    ГРАДОНАЧЕЛНИК КРАЉЕВА ДР ПРЕДРАГ ТЕРЗИЋ ОДРЖАО САСТАНАК У ОШ “МИЛУН ИВАНОВИЋ” У УШЋУ • Студеница Online

    Присутним родитељима и ученицима најпре се обратио директор краљевачке Гимназије Мирослав Видић, који је представио план и програм ове средње школе, као и њене предности. Поред тога што је гимназија општег типа по својој структури природни наставак основне школе, она даје одличну основу за наставак школовања. Посебно је истакао значај похађања гимназије имајући у виду скоро увођење опште матуре која ће једина бити својеврсна улазница за све врсте факултета.

    Потом се обратио и начелник Школске управе Краљево Миљојко Луковић који је, испред Школске управе, свесрдно подржао идеју отварања одељења краљевачке Гимназије у Ушћу и присутним родитељима предочио још неке детаље везано за могућности и предности уписа у ову средњу школу.

    ГРАДОНАЧЕЛНИК КРАЉЕВА ДР ПРЕДРАГ ТЕРЗИЋ ОДРЖАО САСТАНАК У ОШ “МИЛУН ИВАНОВИЋ” У УШЋУ • Студеница Online

    На крају се присутним мештанима обратио и градоначелник града Краљева, Др Предраг Терзић који је истакао да Град Краљево иницирањем и подржавањем ове идеје показао да није централистички настројен и да води бригу и о подручјима која су најудаљенија од градског језгра. Градоначелник је указао на то да је отварање одељења Гимназије од изузетног значаја за читав наш крај – не само Ушће, већ и Студеницу, Рудно, Гокчаницу, па и шире. На тај начин млади овог краја остају у свом родном месту, стичући знања једнако квалитетна својим вршњацима у гимназијама широм Србије, а буџет њихових родитеља остаје неокрњен сувишним издацима,  трошковима путовања или смештаја и боравка у другом град.

    Након формалног обраћања, родитељи су имали прилику да поставе питања и разјасне своје личне недоумице. За отварање издвојеног одељења краљевачке гимназије општег типа у Ушћу биће потребно минимум 15 ученика. За упис ове, као и свих других четворогодишњих средњих школа, ученици морају имати макар 50 бодова из школе.

     

    МД

    - маркетинг -

    3 коментара

    3 Коментари
    Најстарије
    Најновије Највише гласова
    Уграђене повратне информације
    Погледај све коментаре
    Stanko Vucicevic
    6 године пре

    Jel otvorio neki semafor?

    Vinka Georgijev
    6 године пре

    Lepo samo se kasni bar 30 godina.

    Nikola Sremuš
    6 године пре

    Tesko da ce ovo da prodje. Deca vise vole da zvrndaju po Kraljevu, dosta im je Usca.

    Последње вести

    - маркетинг -

    Ако сте пропустили

    - маркетинг -