Home Вести И ОВЕ ГОДИНЕ НА РУДНУ БОРАВЕ МЛАДИ ИЗВИЂАЧИ

И ОВЕ ГОДИНЕ НА РУДНУ БОРАВЕ МЛАДИ ИЗВИЂАЧИ

И ОВЕ ГОДИНЕ НА РУДНУ БОРАВЕ МЛАДИ ИЗВИЂАЧИ

РУДНО – У селу Рудно поред бистре и  хладне планинске реке Бревине, у нетакнутој природи и на надморској висини од 1100 метара и ове године кампују млади извиђачи из Крагујевца.


Млади извиђачи из Крагујевца, летњи распуст проводе на Голији, где у оквиру кампа “Табор Голија 2017“  уче вештине преживљавања у природи, кретање по путним знацима као и бројне активности како да се снађу на непознатом терену. Камп на Голији организује Савез извиђача Крагујевца током јула месеца, у коме ће ове године боравити преко седамдесеторо деце у две смене.

“Прва смена започела  је 1.јула и трајаће 12 дана у којој учествује три одреда (Артем, Боба и 21. Октобар) где су се извиђачима из Крагујевца по први пут придружили и гости из Чачка. Друга смена извиђача, планирана је за 15.јул и који ће на Рудну остати до 27. Јула” – каже за Студеница Online Љуба Радуловић.

Организација кампа на има дугу традицију, која датира још из 1977. године када је на Рудну по први пут организован “Табор” па све до 1991. када је организација овог скупа била прекинута због ратних дешавања у земљи. Од 2003. године када је организација обновљена, непрекидно до дана данашњег , сваке године Рудно окупља младе извиђаче.

1 COMMENT

  1. To je divno,mladi izvidjači su divna omladina,potrebno je da se omladina druži,da uživaju u prirodi i da doprinose društvu.,nekada su bile lepe i radne akcije gde su se deca družila i obnavljala zemlju,deca su se bavila društveno korisnim radom i tako pravilno vaspitavala da rade i da budu korisni članovi društva,kroz rad su se družili,upoznavali,voleli.

Comments are closed.