21 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ИЗ УШЋА СА ШКОЛОМ ИЗ РУСИЈЕ

  - маркетинг -

  УШЋЕ – Пре неколико месеци О.Ш. “Милун Ивановић” из Ушћа постала је део међународног пројекта “Cambridge English Penfriends” . У оквиру тог пројекта успостављени су контакти и  сарадња са школом “Димитров” из града Димитрова у Русији.


  МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ИЗ УШЋА СА ШКОЛОМ ИЗ РУСИЈЕ • Студеница Online

  Сарадња се састоји у успостављању комуникације ученика ових школа на енглеском језику. Деца са различитих говорних подручја, удаљена на хиљаде километара, на овај начин руше границе и уче кроз забаву унапређујући своје знање енглеског језика и вештину комуникације, која је примарна у усвајању било ког страног језика.

  У ери интернета, таблета и мобилних телефона, наставнице Лилиа Сенаторова из Дмитрова и Маријана Дражовић из Ушћа  заједно са својим ученицима, ипак одлучиле за размену старих добрих папирних писама. На тај начин комуникација је непосреднија, а ученици се присније упознају са својим „penfriend“-ом. У пројекат су решиле да укључе ученике узраста 9 – 10 година – ученике III  и IV разреда.

  “Са великим нестрпљењем смо ишчекивали писма наших другара из Дмитрова. Потрајало је нешто дуже, али заиста је вредело чекати. Пристигло је чак 50 писама. Свако се са пажњом представио, написао понешто о себи и додао и своју фотографију или слику своје породице. Другари из Русије су углавном светле пути и косе. Носе школске униформе, уредни су и насмејани. Имају симпатична имена попут Никита, Олег и Полина. Њихова школа 2005.године проглашена је за најбољу школу у читавој Русији. Одмах смо прионули на писање одговора унапред се радујући следећем писму” – каже Маријана Дражовић, наставница школе у Ушћу и вођа  овог пројекта.

  МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ИЗ УШЋА СА ШКОЛОМ ИЗ РУСИЈЕ • Студеница Online

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -