Home Вести МЕДВЕД ДИВЉА ПО ЗАСЕОКУ КРАЉИ КОД УШЋА

МЕДВЕД ДИВЉА ПО ЗАСЕОКУ КРАЉИ КОД УШЋА

МЕДВЕД ДИВЉА ПО ЗАСЕОКУ КРАЉИ КОД УШЋА

УШЋЕ – У засеоку Краљи  који припада МЗ Тепечи протеклих дана медвед причинио знатну штету у воћњацима и пчелињаку.


У потрази за храном, медвед је предходних дана у засеоку Краљи причинио знатну штету у пчелињаку Срећка Божића из Ушћа.  Ово је други пут да медвед долази у његов пчелињак. Први пут било је то прошле јесени кад је зверка смо превртала кошнице док је овога пута вадила саће и јела мед.

У непосредној близини пчелињака  налазио се и шљивик  који је медвед такође поломио као и неколико засада младог ораха. Свуда у наоколо су јасно видљиви трагови шапа као и остаци измета.

Реално, мене је све више страх да је не сретнем када одем горе. Она осим дрењина нема шта да једе па се плашим да ме не нападне.” – каже за Студеница Online Срећко Божић који је почео  и да измешта свој пчелињак у Ушће.

У близини пчелињака на око 150 м ваздушном линијом налазе се  две куће са мештанима. У једној кући живи  једна старица а у другој такође стари брачни пар. Презивају се Дугалић. Миломир Дугалић нам каже да је мечку  виђао више пута и да је и њему  ломила шљиве по воћњаку, као и да је ноћу често чује како урла.

Медведи су биљоједи, хране се плодовима и медом али у недостатку хране постају сваштоједи па могу напасти и животиње као и људе.

8 COMMENTS

    • Medved je, dragi gospodine , zaštićena vrsta a nisu ni svi lovci , kako ih vi opisujete , lov je vteški hobi .slažem se da to u našem kraju i nije baš..

Comments are closed.