26 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  МЛАДИ, ОСТАЈТЕ НА СЕЛУ – ДРЖАВА ДАЈЕ 50.000 ЕВРА ДА ЗАПОЧНЕТЕ БИЗНИС; АЛИ ТРЕБА ДА ИСПУНИТЕ ДВА УСЛОВА

  - маркетинг -

  БЕОГРАД – Уколико маштате да започнете свој бизнис, а поседујете или изнајмљујете парче земље, постоји могућност да вам држава бесповратним средствима помогне у тој намери.


  МЛАДИ, ОСТАЈТЕ НА СЕЛУ - ДРЖАВА ДАЈЕ 50.000 ЕВРА ДА ЗАПОЧНЕТЕ БИЗНИС; АЛИ ТРЕБА ДА ИСПУНИТЕ ДВА УСЛОВА • Студеница Online

  Конкурс за доделу бесповратних средстава за оснивање нових задруга и инвестиције у постојеће задруге у 2017. години, траје све до октобра, а за нове задруге предвиђена је помоћ од чак 50.000 евра.

  Други услов за нове задруге, поред поседовања земље, јесте да се удружи пет задругара, који не морају имати исту делатност и да тако удруже ресурсе и оснују задругу. Паре се могу трошити искључиво наменски и држава ће вршити контролу како не би дошло до злоупотребе.

  Овај конкурс расписало је Министарство без портфеља задужено за локални економски развој и рад јавних предузећа. Министар, Милан Кркобабић каже да је приоритетни циљ да земља задржи младе на селу уколико им понуди могућност избора, а једна од могућности је развој задругарства.

  МЛАДИ, ОСТАЈТЕ НА СЕЛУ - ДРЖАВА ДАЈЕ 50.000 ЕВРА ДА ЗАПОЧНЕТЕ БИЗНИС; АЛИ ТРЕБА ДА ИСПУНИТЕ ДВА УСЛОВА • Студеница Online

  – Циљ нам је да мале пољопривредне произвођаче удружимо и да их учинимо робним произвођачима. Желимо да им помогнемо да своју будућност виде на селу. Влада Србије ће у наредне три године уложити 25 милиона евра за обнову и развој земљорадничких задруга – каже Милан Кркобабић.

  За развој постојећих задруга по 100.000 евра.

  Како наводе у овом Министарству, средства су бесповратна. Задруге могу остварити право на финансирање за набавку животња за повећање стада, набавку вишегодишњих засада, опреме за унапређење квалитета и капацитета фарми за производњу млека и меса, опреме и пољомеханизације за повећање производње и унапредјења квалитета воћа, поврћа и друге производње.

   

  Подстицаји су намењени и за изградњу објеката и набавку опреме за повећање капацитета постојеће производње, повећања продуктивности и квалитета, обезбеђење више фазе прераде производа за познатог купца, набавка опреме за потребе производње, повећање могућности извоза, проширење тржишта продаје или побољшања тржишне позиционираности.

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: Blic

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Kovina Stojiljković
  4 године пре

  Osećam, još jedna šarena laža!!! Neko će da mazne te pare iz budžeta, daće možda nekolicini po tih 50 000 EU, da zamažu oči. A šta je osigurano tim budućim zadrugarima? Otkup? Cene? Sloboda da sami izvoze svoje proizvode? Šipak!!!!!

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -