22 C
Kraljevo
субота, 18. мај 2024.
More

  Објављено

  Последње вести

  НОВИ ПРИЛАЗ ЗА ПЛАНИНУ РАДОЧЕЛО

  - маркетинг -

  РАДОЧЕЛО  – Ових дана у току је акција поправке још једног пута који води према планини Радочело.


  НОВИ ПРИЛАЗ ЗА ПЛАНИНУ РАДОЧЕЛО • Студеница Online

  Поред прилаза из правца Мланче,  села Реке, као и онога из села Бзовик ових дана у току је извођење радова на поправци и пробијању још једног путног правца према планини Радочело. Активно се ради на деоници  која води из села Врх преко Љубеновице према планини Радочело до места званом Ваљуга на коме се сваке године одржава  народни сабор и камповање.  Укупна дужина трасе износи  око 6 километара.

  У питању је већ постојећа траса пута која је  до сада била у прилично лошем стању и коришћена углавном као тракторски прилаз.  Нивелацијом кривина као и ублажавањем успона након завршених радова биће омогућено да се овим путем крећу и камиони, што ће пуно значити у експлатацији шуме локалних становника.

  “Велика је ствар и пуно значи поправка овога пута, свима нама,  поготову што би требало то сад да буде и камионски пут а и брже ће се стизати у планину.” – Каже за Студеница Online, Живојин Драгојловић из села Врх.

  Комплетне радове финансирају добровољним прилогом локални мештани, који су у зависности од могућности издвојили одређена новчана средства. У зависности од средстава у плану је и подасипање ове деонице која ће знатно скратити и убрзати путовање од Студенице на планину Радочело.

  - маркетинг -

  2 коментара

  2 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Zorica Simovic Vasiljkovic
  6 године пре

  najlepsa planina

  Srbija News
  6 године пре

  Planina Radočelo je jedan pravi biser. Svaka čast na akciji.

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -