22 C
Kraljevo
понедељак, 11. децембра 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  О.Ш. “МИЛУН ИВАНОВИЋ” ИЗ УШЋА ПРОСЛАВИЛА 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

  - маркетинг -

  УШЋЕ – Давне 1907.године отворена је прва основна школа у Ушћу. Њен рад прекидали су ратови, селила се из једне зграде у другу, мењала је име, број ђака и издвојених одељења, али је, упркос свему томе, истрајала, и уз то и напредовала. Стога је и тема приредбе поводом 110 година постојања школе била „Рат и мир„.


  Након официјелног отварања програма у оквиру кога смо могли чути о прошлости и садашњости наше школе, уследило је званично уручивање награде Ђаку генерације школске 2016/2017.године, а то је Теодора Ромчевић.

  О.Ш. “МИЛУН ИВАНОВИЋ” ИЗ УШЋА ПРОСЛАВИЛА 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА • Студеница Online

  Приредбу је отворила ђак првак нашег најудаљенијег одељења у Предолама, Јулијана Банковић, рецитацијом о Милуну Ивановићу. Након тога уследило је још неколико рецитација ученика ИИ разреда, а потом и весели плес ученика који похађају продужени боравак уз песмицу „Лепо је кад се неко воли„.

  Потом су ученици IV разреда извели шаљив скеч на тему припреме Дана школе и демонстрирали своје изузетно глумачко умеће. Ученица ИИ разреда, наша музичка звездица, Нађа Ердоглија, је отпевала песму „Наша љубав„. У наставку програма, ученици III/1 су и визуелно и рецитацијама у низу дочарали шта је то слобода, а ученици III/2 су нам појаснили како је настала дуга.

  О.Ш. “МИЛУН ИВАНОВИЋ” ИЗ УШЋА ПРОСЛАВИЛА 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА • Студеница Online

  Музичко-плесну тачку на француском језику „Tous les Memes“ извели су ученици VII разреда. Да су заиста врсни глумци показали су и Лидија Илић и Коста Богојевић, ученици VI разреда. Завршница програма поводом 110 година школе била је својеврсна комбинација свима нама добро познатих рецитација „Плава звезда“ и „Плави чуперак“ и песама за сва времена као што су „Рингишпил“ и „Само да рата не буде„, чиме је тема овогодишње, јубиларне приредбе посебно добила на значају. У овој нумери учествовали су ученици свих старијих разреда, школски хор, ученици музичке школе – Лола Марковић, виолина, и Урош Пешић и Вељко Крџић, гитаре, као и солисти Вељко Јевтовић и Марта Цветковић.

  О.Ш. “МИЛУН ИВАНОВИЋ” ИЗ УШЋА ПРОСЛАВИЛА 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА • Студеница Online

  МД

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Dragana Radenkovic
  6 године пре

  Neka bude sa srećom!

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -