21 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

    Објављено

    Последње вести

    О.Ш. “МИЛУН ИВАНОВИЋ” ИЗ УШЋА ПРОСЛАВИЛА 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

    - маркетинг -

    УШЋЕ – Давне 1907.године отворена је прва основна школа у Ушћу. Њен рад прекидали су ратови, селила се из једне зграде у другу, мењала је име, број ђака и издвојених одељења, али је, упркос свему томе, истрајала, и уз то и напредовала. Стога је и тема приредбе поводом 110 година постојања школе била „Рат и мир„.


    Након официјелног отварања програма у оквиру кога смо могли чути о прошлости и садашњости наше школе, уследило је званично уручивање награде Ђаку генерације школске 2016/2017.године, а то је Теодора Ромчевић.

    О.Ш. “МИЛУН ИВАНОВИЋ” ИЗ УШЋА ПРОСЛАВИЛА 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА • Студеница Online

    Приредбу је отворила ђак првак нашег најудаљенијег одељења у Предолама, Јулијана Банковић, рецитацијом о Милуну Ивановићу. Након тога уследило је још неколико рецитација ученика ИИ разреда, а потом и весели плес ученика који похађају продужени боравак уз песмицу „Лепо је кад се неко воли„.

    Потом су ученици IV разреда извели шаљив скеч на тему припреме Дана школе и демонстрирали своје изузетно глумачко умеће. Ученица ИИ разреда, наша музичка звездица, Нађа Ердоглија, је отпевала песму „Наша љубав„. У наставку програма, ученици III/1 су и визуелно и рецитацијама у низу дочарали шта је то слобода, а ученици III/2 су нам појаснили како је настала дуга.

    О.Ш. “МИЛУН ИВАНОВИЋ” ИЗ УШЋА ПРОСЛАВИЛА 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА • Студеница Online

    Музичко-плесну тачку на француском језику „Tous les Memes“ извели су ученици VII разреда. Да су заиста врсни глумци показали су и Лидија Илић и Коста Богојевић, ученици VI разреда. Завршница програма поводом 110 година школе била је својеврсна комбинација свима нама добро познатих рецитација „Плава звезда“ и „Плави чуперак“ и песама за сва времена као што су „Рингишпил“ и „Само да рата не буде„, чиме је тема овогодишње, јубиларне приредбе посебно добила на значају. У овој нумери учествовали су ученици свих старијих разреда, школски хор, ученици музичке школе – Лола Марковић, виолина, и Урош Пешић и Вељко Крџић, гитаре, као и солисти Вељко Јевтовић и Марта Цветковић.

    О.Ш. “МИЛУН ИВАНОВИЋ” ИЗ УШЋА ПРОСЛАВИЛА 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА • Студеница Online

    МД

    - маркетинг -

    1 коментар

    1 Коментар
    Најстарије
    Најновије Највише гласова
    Уграђене повратне информације
    Погледај све коментаре
    Dragana Radenkovic
    4 године пре

    Neka bude sa srećom!

    Последње вести

    - маркетинг -

    Ако сте пропустили

    - маркетинг -