26 C
Kraljevo
среда, 06. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ОТИШАО ИЗ МЗ УШЋЕ ЗБОГ НЕКОРЕКТНОГ ОДНОСА ГРАДА КРАЉЕВА

  - маркетинг -

  УШЋЕ – Због некоректног односа Града Краљева  према МЗ Ушће, Горан Николић је пре двадесетак дана напустио место председника Месне заједнице Ушће.


  ОТИШАО ИЗ МЗ УШЋЕ ЗБОГ НЕКОРЕКТНОГ ОДНОСА ГРАДА КРАЉЕВА • Студеница Online

  Многобројни проблеми са којима се варошица Ушће сусреће а пре свега велики проблем око водоснабдевања, довели су да доскорашњи председник МЗ Ушће, Горан Николић пре двадесетак дана поднесе неопозиву оставку на ту функцију, како је навео у оставци “због некоректног односа  Града Краљева према нашој месној заједници”:

  По важећем закону о комуналним делатностима и по мишљењу ресорног министарства, достављеном на захтев Месне заједнице, комуналним делатностима  а пре свега водоводом  могу се бавити само Јавна предузећа чији је  Град Краљево оснивач или овлашћено предузеће које испуњава веома строге законске услове. Садашње газдовање МЗ Ушће локалним водоводом  је потпуно у супротношћу са законом  јер МЗ Ушће није јавно предузеће нити је од града Краљева овлашћена да се тиме бави.

  “Нисам члан ни једне странке, нисам имао никакву помоћ и подршку у Краљеву због тога. Чим сам званично напустио МЗ  већ су сутрадан дошли инжињери из краљевачког водовода и обилазили овај наш. Пре неки дан је стигао допис од министра за локалну самоуправу Ружића где нам поручује да ми не смемо да се бавимо водоснабдевањем. Краљево ово неће деценијама да реши, неће да плати раднике који раде посао (водовод, пијац, гробље…) који су они, као Град Краљево обавезни да раде на Ушћу” – рекао је за Студеница Online, Горан Николић бивши председник Месне заједнице Ушће.

  Доласком Горана Николића на место председника савета МЗ Ушће, радници су добили пет неисплаћених плата, побољшана је јавна расвета, део локалних путева је асфалтиран, замењен је део водоводне мреже новим цевима, покренута је  културно-спортска манифестација “Ушћанско лето” као и “Божићни хуманитарни турнир”. У разговору са многобројним мештанима ове варошице, чули смо само речи хвале за протекли рад Горана Николића као и оцену да “бољег председника Месне заједнице” нису имали.

  Функцију председника савета МЗ Ушће у наредном периоду обављаће Иван Јефтовић, доскорашњи Горанов заменик.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -