21 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПРОТИВГРАДНЕ СТРЕЛЦЕ ФИНАНСИРАЋЕ И ГРАД

  - маркетинг -

  КРАЉЕВО – НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА КРАЉЕВА ТОКОМ ПРОТИВГРАДНЕ СЕЗОНЕ БИЋЕ АКТИВНЕ 24 СТАНИЦЕ.


  Стрелце ангажоване за рад у систему одбране од града на територији Краљева, а поводом предстојеће противградне сезоне и ангажовања града Краљева у функционисању система противградне заштите, примио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић, са руководиоцем Одељења за цивилну заштиту Здравком Максимовићем.
  Према информацијама Републичког хидрометеоролошког завода, на територији града Краљева активне су 24 станице и свака има једног противградног стрелца и једног заменика. Предвиђено је да територији града буде покривена са 27 станица, али због немогућности да се пронађу људи на самом терену, који живе на тим подручјима и могу брзо да реагују, три не функционишу.
  „С обзиром на то да од Републике наши стрелци добијају свега 4.000 динара месечно, а да је неопходно да сваког пута када напуштају кућу носе и радио – станицу, буду увек приправни, да се не удаљавају од куће, јер може доћи до појаве облака, мислим да је тај износ који добијају, и то шест месеци у години, веома мали. Из тог разлога, иако није у надлежности града, предложићу на Штабу за ванредне ситуације, који смо заказали за уторак, да за наше стрелце издвојимо из буџета града још по 4.000 динара месечно, колико и Република“, рекао је градоначелник. Он се нада да ће сви чланови Штаба за ванредне ситуације, а затим и сви чланови Градског већа, подржати овај предлог и да ће противградни стрелци радити како треба током целе сезоне.  Градоначелник им је, у сваком случају, пожелео што мање посла.

  ПРОТИВГРАДНЕ СТРЕЛЦЕ ФИНАНСИРАЋЕ И ГРАД • Студеница Online

  Како је објаснио Здравко Максимовић, руководилац Одељења за послове цивилне заштите, противградни стрелци, које ангажује РХМЗ на испаљивању
  противградних ракета, раде на пословима везаним за испаљивање самих ракета, на одржавању прилаза, приступа противградним станицама, кошењу траве, уређивању станица и одржавању објекта.
  Максимовић је истакао да је цело подручје Србије, као и овог дела Балкана високоризично, али се нада да ће држава у будућности можда пронаћи неке нове методе борбе против градоносних облака.
  Противградна сезона почиње 15. априла и траје шест месеци.

  Град Краљево је прошле године из текуће буџетске резерве издвојио три милиона динара за куповину сто противградних ракета кратког и средњег домета.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -