22 C
Kraljevo
четвртак, 08. децембра 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ШАМПИОНКЕ ИЗ УШЋА КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

  - маркетинг -

  КРАЉЕВО – „Сребрне Ушћанке“ са Спортских игара младих, које је родна варошица свечано дочекала прошле седмице, званично је примио и градоначелник Краљева др Предраг Терзић, са чланом Градског већа града Краљева Иваном Бунарџићем, ресорно задуженим и за област спорта.


  ШАМПИОНКЕ ИЗ УШЋА КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА • Студеница Online

  Девојчице које похађају ОШ „Милун Ивановић“ у Ушћу, играјући за школски одбојкашки тим, све оне који су пратили такмичења у оквиру Спортских игара младих Србије, упознале су на веома упечатљив начин са својом школом, Ушћем и Краљевом.
  У веома јакој конкуренцији петнаест екипа, по, како каже капитен екипе Наташа Вучковић, веома великој врућини и уз повреде, младе Ушћанке су се избориле за сребро на државном финалу. Било је то за њих, кажу, лепо искуство, прилика да се упознају са вршњацима из целе земље.
  Након победа над екипама Батајнице из Београда, Врања и Новог Пазара, екипа Основне школе из Ушћа је у финалу изгубила од Србијанке Ваљево.

  ШАМПИОНКЕ ИЗ УШЋА КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА • Студеница Online

  Како каже њихов тренер и наставник физичког Славко Трифуновић, те девојчице су биле и старије и јаче од наших. Он свакако очекује да ће, након овог успеха, оне наставити да раде, труде се, напредују, а неке ће прећи и у Краљево.
  Поред ових младих нада наше одбојке, ушћанска школа се може похвалити и успесима у другим спортовима. На првенству Србије у кајаку, у слалому, које ће предстојећег викенда бити одржано у Магличу, тренер очекује да ће три дечака и једна девојчица бити екипни прваци Србије. Школу у Ушћу похађа и првак Србије у скијању, у велеслалому, који и на међународним такмичењима осваја медаље.
  Поносна директорка ОШ „Милун Ивановић“ Силвана Васић сматра да је успех одбојкашица одличан резултат за школу, за само Ушће.
  „Изненађени нисмо, јер знамо шта хоћемо, шта можемо. Наше могућности су велике, захвални смо на прилици да то и покажемо. Улога школе и нас одраслих јесте да изграђујемо здрав стил живота, негујемо позитивне људске вредности. Овако висок пласман је нама знак и ветар у леђа да наставимо тим путем. И наше Ушће, мало рударско место, не само школа, представљено је на најбољи могући начин“, рекла је директорка.

  ШАМПИОНКЕ ИЗ УШЋА КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА • Студеница Online

  Град Краљево пружа подршку одржавању Спортских игара младих, такмичењу које промовише начин живота који се темељи на разумевању, пријатељству, солидарности, фер-плеју, као и здраве стилове живота и развој школског спорта и ваннаставних активности.
  На свечаном пријему који је градоначелник у градској кући уприличио поводом успеха одбојкашица, он је изразио задовољство што су млади спортисти из Краљева успели да на Спортским играма младих чак три пута уђу у финале – у баскету „три на три“, у игри „између две ватре“ и у одбојци.
  „Ви сте не изгубиле злато, већ освојиле сребро, а с обзиром на то да сте се такмичиле против једног великог, бољег тима, девојчица које су више и снажније од вас, ви сте, у ствари, шампиони. Ви сте оствариле огроман успех и надам се да ћете наставити да се бавите спортом, да ће неке од вас постати професионалне одбојкашице, али да ћете првенствено постати добри људи и да ћете допринети развоју овог друштва“, поручио је својим младим успешним гошћама градоначелник Краљева др Предраг Терзић, изразивши наду да ће град следеће године имати прилику да опет дочека можда неке друге спортисте из Ушћа и да ће сви заједно бити поносни, као и ове године.

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: ФБ Страница Др Предраг Терзић

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -