22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  СНЕГ И НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ ОТЕЖАВАЈУ НОРМАЛАН ЖИВОТ У СТУДЕНИЧКОМ КРАЈУ

  - маркетинг -

  СТУДЕНИЦА – Снег који предходних дана пада као и веома ниске температуре, отежавају свакодневне активности мештана студеничког краја.


  СНЕГ И НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ ОТЕЖАВАЈУ НОРМАЛАН ЖИВОТ У СТУДЕНИЧКОМ КРАЈУ • Студеница Online

  Трећи дан температуре у Србији су испод нуле. Због ниских температура на територији целе Србије на снази црвени метеоаларм. Највећи проблем имају мештани рудњанске висоравни где због великих сметова прилази појединим засеоцима су непроходни.

  Вера Радивојевић (80) из села Коритник, засеок Парапуље упркос болести не жели да напусти свој дом у коме живи сама због стоке коју не би имао ко да храни и ако је пут до њене куће завејан и непроходан.

  “Ватрогасци-спасиоци су прискочили у помоћ и уз подршку пар мештана, и пробили се до њене куће. За сада има лекова, али лекари из Ушћа ће данас отићи да је обиђу. Након прегледа ће бити донета одлука да ли је потребно да је превеземо до стационара. Жена не жели да напусти своју кућу како јој стока не би остала сам, јер се плаши да ће угинути” – каже Радоица  Кочовић, начелник Одељења за ванредне ситуације у Краљеву.

  СНЕГ И НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ ОТЕЖАВАЈУ НОРМАЛАН ЖИВОТ У СТУДЕНИЧКОМ КРАЈУ • Студеница Online

  Пут Студеница – Рудно је проходан јер у предходна три дана механизација је активно радила на чишћењу и одржавању ове деонице. Снега у студеничком крају има око пола метра који веома отежава редовне активност мештана. Велики број домаћинстава има проблема са редовним водоснабдевањем где се због изузетно ниских температура вода леди у цевима.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -