30 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  УЛАГАЊА У ПРИМАРНУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ И У ГРАДУ КРАЉЕВУ И У УШЋУ

  - маркетинг -

  УШЋЕ – Захваљујући веома значајној новчаној донацији немачке хуманитарне организације „Fimshare e.V“, завршена је адаптација Здравствене станице Ушће.


  УЛАГАЊА У ПРИМАРНУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ И У ГРАДУ КРАЉЕВУ И У УШЋУ • Студеница Online

  У кречење фасаде, замену мокрих чворова, набавку савременог ЕКГ апарата, чија је вредност 1.500 евра, инхалатора вредног 500 евра, три лежаја за преглед пацијената, као и рачунарске опреме, уложено је 6.750 евра, колика је и вредност донације.
  Реновирану Здравствену станицу Ушће обишао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић, као и директорка Дома здравља Краљево мсц.др Мирјана Крчевинац са сарадницима.
  Шеф Здравствене станице у Ушћу др Драгослав Дугалић, специјалиста опште медицине, истиче да је рад са пацијентима сада много квалитетнији. Ова амбуланта покрива велику површину – Студеницу, Рудно, Мланчу, Гокчаницу – четири периферне амбуланте које гравитирају ка Ушћу, чији пацијенти, када оне не раде, долазе у Ушће. У амбуланти Ушће има око 4.000 регистрованих пацијената, око 1.200-1.300 у Студеници, на Рудно око 700, у Мланчи око 300, Гокчаници око 200.

  УЛАГАЊА У ПРИМАРНУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ И У ГРАДУ КРАЉЕВУ И У УШЋУ • Студеница Online

  Доктор Дугалић је апеловао на град, новинаре, и све који могу да допринесу, да ЗС Ушће подигну на виши ниво како би што бољу здравствену услугу пружали мештанима. Како је објаснио, да буде као траума-пункт при Хитној помоћи у Краљеву.
  Према Дугалићевим речима, амбуланти је потребно још сређивања. Део столарије је промењен, али би је требало у потпуности заменити. Таван је од ламперије и одвлачи топлоту, тако да је потребно урадити термоизолацију. Возни парк је солидан – два возила са носилима за лежеће пацијенте, једно возило са седам седишта за превоз пацијената на хемодијализу, две ниве – од којих је једна поклон од града. Потребно је још једно возило са носилима.
  Директорка Дома здравља је истакла да су средства донирана наменски за амбуланту у Ушћу односно све становнике који користе здравствене услуге у њој, и то захваљујући нашим људима који раде у овој организацији, са којима је сарадња била изузетна.

  УЛАГАЊА У ПРИМАРНУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ И У ГРАДУ КРАЉЕВУ И У УШЋУ • Студеница Online

  „Уверили смо се да је све што је купљено и урађено – квалитетно. Ово је једна у низу активности Дома здравља, који је ове године добио и друге значајне донације. Урађена су и три веома значајна идејна пројекта – за амбуланте Витановац, Стубал и Рибница. У идућој години нас очекују велике новине у Дому здравља и значајно унапређење услова рада за здравствене раднике, а пре свега за квалитет пружања здравствених услуга становништву нашег града“, најавила је Мирјана Крчевинац.
  Поред ове донације, која је умногоме допринела изгледу амбуланте, али још више томе да грађани Ушћа могу на квалитетнији начин да користе примарну здравствену заштиту, град Краљево настоји да помогне живот и рад у овој варошици свега педесетак километара удаљеној.

  У последњих неколико месеци град је на неодређено време примио једног лекара и једну медицинску сестру у амбуланти у Ушћу, који живе у Ушћу и доступни су грађанима готово 24 сата, будући да лекари у Ушћу морају да буду непрестано доступни и да одлазе у друга места 50-60 километара од Ушћа како би решавали здравствене проблеме грађана. Без обзира да ли су по специјализацији доктори опште медицине, морају да породе, изврше хируршки захват… Из средстава буџета града плаћамо и једног стоматолога који је на услузи свим грађанима Ушћа“, рекао је градоначелник приликом обиласка реновиране ушћанске здравствене амбуланте.

  УЛАГАЊА У ПРИМАРНУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ И У ГРАДУ КРАЉЕВУ И У УШЋУ • Студеница Online

   Како је истакао, градоначелник је са доктором Дугалићем разговарао и о другим проблемима који муче грађане Ушћа, тако да ће се у будућности радити на унапређењу ове здравствене станице и подизању квалитета услуга на виши ниво.

  „Мораћемо да уложимо више средстава у примарну здравствену заштиту и у граду Краљеву и у Ушћу“, поручио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: FB stranica Dr Predrag Terzić

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Ratko Dugalić
  4 године пре

  Ne treba ga zapostaviti vec ulagati u njega kako bi mladi ostali u njemu

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -