21 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  МАЛИНАРИ СТУДЕНИЧКОГ КРАЈА ОДРЖАЛИ САСТАНАК

  - маркетинг -

  Данас је у просторијама манастирског конака одржан састанак пољопривредних произвођача, пре свега малинара, са овог подручја.


  МАЛИНАРИ СТУДЕНИЧКОГ КРАЈА ОДРЖАЛИ САСТАНАК • Студеница Online

  Малинари студеничког краја данас су одржали састанак на коме су дискутовали о проблемима у малинарству као и смерницама и даљим корацима у циљу остваривања што бољих услова у производњи ове пољопривредне културе.

  Представљен су детаљи разговора који су пре два дана  у Краљеву вођени са представницима великих удружења произвођача малине из: Ужица, Прибоја,  Ивањице, Шапца и други градова. Посебо је наглашено да само јединственим наступом, подршком и ангажовањем свих, може се доћи до остварења циљева. Зато је потребно окупити што већи број људи са овог подручја како би се борили да производња ове културе, као и уосталом и других пољопривредних производа, буде на задовољавајућем нивоу. Последњих година прозводња малине у овом крају је у знатно великом порасту и главни је извор прихода многим домаћинствима.

  “Закључак са овог састанка је да у наредном периоду, најкраће неких 15-20 дана, позовемо у госте код нас, и удружења других произвођача малине из целе Србије и да донесемо један заједнички став о наступању нашег удружења, заједно са њима, за борбу за пољопривреднике и све малинаре. На том састанку донећемо одлуку ко ће представљати наше удружење са њима и које ће задатке имати наши чланови” – каже за Студеница Online, Радиша Плашић председник Удружења грађана Студеница из Ушћа.

  Присутни су изразили и незадовољство и разочарење слабог одзива малинара са подручја Ушћа и Рудна, јер како се могло чути циљ мора бити омасовљење и окупљање што већег броја пољопривредних произвођача из ових крајева како би указивали на проблеме овог подручја.

  - маркетинг -

  7 коментара

  7 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Dusko Perisic
  3 године пре

  ti si isti ko nasa vlast samo da prodas strancima treba da nose kravate malinari

  Павле Тодоровић
  3 године пре

  Dusko Perisic Tebe ce da oduzmemo Studenicko drzavljanstvo snalazi se u konarevu.Vlast nam je dobra sta im fali..pogledaj ih svi su preko 100 kg..

  Dusko Perisic
  3 године пре

  ti si isti ko nasa vlast samo da prodas strancima sta treba da nose kravate

  Milan Jovanović
  3 године пре

  Bravo, konačno da se studeničani aktiviraju

  Радиша
  Радиша
  3 године пре

  Па штода немају 100кг једу нашу муку џабе

  Studenko Studeničić
  3 године пре

  Daj bože da nešto bude od ovoga ako su dogovorili nešto jer pola njih odavde je verovatno otislo sa sa komentarom „nema to ništa“ a odmah će se javiti njih desetak da sabotira i upropasti svaki dogovor. Tako je to uvek bilo u Studenici zato je sve i propalo.

  Radisa Plasic
  3 године пре

  Пивопије се окупле да подрже малинаре овај што се непреставља по имену вероватноје међу саботерима.

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -