22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  МАНАСТИР СТУДЕНИЦА ИНВЕСТИТОР ЦРКВЕ НА КОПАОНИКУ

  - маркетинг -

  КОПАОНИК – Манастир Студеница, као инвеститор, планира да сагради цркву са парохијским домом у центру Копаоника. Парцела се налази у близини Конака, а општина Рашка је прошле године донела одлуку да се Епархија Жичка којој припада манастир Студеница, ослобади плаћања доприноса за уређење градског грађевинског земљишта.


  МАНАСТИР СТУДЕНИЦА ИНВЕСТИТОР ЦРКВЕ НА КОПАОНИКУ • Студеница Online

  – Умањује се за 99 одсто износ доприноса за уређење градског грађевинског земљишта за изградњу верског објекта, православне цркве са звоником и парохијским домом на Копаонику, по захтеву инвеститора манастира Студенице – пише у Службеном гласнику општине Рашка.

  Иако радови још увек нису почели, планирано је да се гради на парцели која се налази у близини одмаралишта Конаци. Нето површина цркве и дома износиће 560 квадратних метара. На скици коју смо добили из Одељења за урбанизам у општини Рашка виде се црква и иза ње парохијски дом са двориштем, који ће бити ограђени каменом оградом.

  Пројекат већ неколико година постоји у Епархији Жичкој, а према незваничним информацијама, постоје појединци и фирме који су спремни да комплетно финансирају изградњу храма. Због тога још увек није ни почела њена градња.

  С обзиром да за Божић на Копаонику буде и по 15.000 туриста, углавном православаца из Русије, божићне литургије се служе у хотелима. Менаџменти појединих хотела ангажују свештенике из Јошаничке Бање како би служили литургију. И не само за Божић, већ и за остале велике црквене празнике.

  – Руси су пре пар година после Божића отишли одушевљени, али су нам јасно рекли да би волели да овде имамо и цркву. Пошто ће гостију из православних и уопште хришћанских земаља бити још више, изградња цркве је преко потребна – каже извор упућен у дешавања на Копаонику.

   

  НБ /Srbija Video

  - маркетинг -

  2 коментара

  2 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Dragana Radenkovic
  5 године пре

  Prelepa je vest da se gradi crkva na Kopaoniku,toj prelepoj planini nedostajala je samo crkva,da dobije dušu i da lepota planine dodje potpuno do izražaja.Sada planina blistaće posebnom lepotom i svetoßću,i svim gostima planine biće prijatnije gostovanje,a posebno će deca uživati u zimskoj idili i lepoti crkve,radovaće se i uživati u svojoj crkvi,u prelepim freskama i diviće se lepoti crkve i sjaju svetaca.Radujem se jako toj prelepoj vesti,izgradnji crkve,neka niču deca i crkve kao pečurke,jer budućnost naše zemlje je u jačanju duhovnosti,u izgradnji crkvi i manastira,i u radjanju dece,jer deca su naša budućnost,naša svetinja.

  Radnik na Kopaoniku
  Radnik na Kopaoniku
  5 године пре

  Lepo je to ali kome kada na Kopaoniku 80% gostiju ne posti za Badnji dan?

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -