Home Вести НЕВРЕМЕ УНИШТИЛО ИЗВИЂАЧКИ КАМП НА РУДНУ

НЕВРЕМЕ УНИШТИЛО ИЗВИЂАЧКИ КАМП НА РУДНУ

НЕВРЕМЕ УНИШТИЛО ИЗВИЂАЧКИ КАМП НА РУДНУ

РУДНО – Обилне падавине које су јуче у поподневним сатима захватиле и рудњанску висораван уништиле су крагујевачки извиђачки камп на Рудну.


Годинама уназад крагујевачки извиђачи летују на Рудну и велико искуство приликом боравка у природи  помаже им да се снађу  на најбољи начин у непредвиђеним временским неприликама. Јако невреме праћено обилним падавинама узроковало је да се синоћ у вечерњим часовима Река Бревина излила и тако поплавила крагујевачки извиђачки камп који се налази у непосредној близини реке.

“Бревина је надошла преко моста. Ни старији мештани  не памте ту висину и силу” – каже за Студеница Online, Љуба Радуловић извиђач из Крагујевца.

Како сазнајемо, вода је потпуно потопила камп и онемогућила даљи боравак извиђача на том месту, па су извиђачи (њих око 50-ак)  из поплављеног кампа смештени у краљевачки дом на Рудну.

 

4 COMMENTS

  1. Bujica je odnele i postavljene WC e , tuš kabine , creva od izvora do česmica . Šta je sa mostom kod Siga izvora neznam ( ovaj je bio najbolji ) , jer ranije nijedan noje trajao više od 3 godine. Učesnici tabora su se vratili u Kragujevac , jer više nema tehničkih uslova za boravak mlađe dece.

Comments are closed.