30 C
Kraljevo
уторак, 05. јула 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПАЖЉИВИЈА ВОЖЊА У ЗОНИ ШКОЛЕ!!!

  - маркетинг -

  СТУДЕНИЦА – Недавно су и у Студеници постављени саобраћајни знаци који сигнализирају и упозоравају возаче да се налазе у зони школе.


  Недавно су и у Студеници постављени саобраћајни знаци који сигнализирају и упозоравају возаче да се налазе у зони школе и да би брзину кретања моторног возила требало да прилагоде постављеној сигнализацији. Чести су случајеви да се у појединим ситуацијама несавесни возачи бахато понашају и великим и неприлагођеним брзинама крећу кроз Студеницу и тако угрожавају безбедност свих а пре свега деце. Постављањем ових знакова регулише се брзина кретања у зонама школе као и лакше и ефикасније санкционисање прекршаја.

  ПАЖЉИВИЈА ВОЖЊА У ЗОНИ ШКОЛЕ!!! • Студеница Online

  “Прошле године сам присуствовао сцени када је један возач при великој брзини ударио и убио куче баш овде у центру, није се чак ни зауставио да види у шта је ударио!? То је било баш негде око један сат, време када деца завршавају са школом и када су сви овде у центру. Тако је могло да страда и нечије дете?” – каже Милан један од очевидаца овог догађаја.

  Законом о безбедности саобраћаја на путевима (члан 163)  регулисано је да је зона школе део пута или улице  која се налази у непосредној близини школе и као таква обележена је одговарајућом  саобраћајном сигнализацијом. Брзина кретања возила у зони школе у насељу је ограничена до 30 км/х, а ван насеља до 50 км/х, у времену од 7.00 до 21.00 сат, осим ако саобраћајном знаком време забране није другачије одређено.

  Возачи који у зони школа прекораче ограничење брзине од 30 километара на сат у периоду од 7.00 до 21.00 сат могу бити кажњени и до 15 дана затвора уз велику новчану казну и одузимање дозволе и на 14 месеци.

  - маркетинг -

  3 коментара

  3 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Nikola Sremuš
  4 године пре

  Manjaka koji jurcaju ima svuda naokolo. Samo po dzepu i jos vece kazne pogotovo u blizini skole. Bravo za Agenciju za bezbednost saobracaja i svaki zakon koji donesu.

  Grozda Paunovic
  4 године пре

  Moj kraj.

  Ana Djurovic
  4 године пре

  Želja je nama biciklistima amaterima da se odvozamo do Studenice. Na žalost veliki je rizik.

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -