24 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ВИКЕНДА ОДРЖАВА СЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ ВАШАР У РАШКИ

  - маркетинг -

  РАШКА – У време празника Покрова Пресвете Богородице, 13. и 14. октобра 2018. године, Рашка је домаћин бројним трговцима, али и гостима из различитих крајева Србије.


  ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ВИКЕНДА ОДРЖАВА СЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ ВАШАР У РАШКИ • Студеница Online

  Вашар је код Срба од давних времена био најважније и најмасовније друштвено окупљање, шаролики скуп поводом неког верског празника, на градском или сеоском тргу, где се трговало и забављало. Старији назив за вашар је панађур.

  Традиционални Вашар у Рашки један је од најстаријих вашара у Србији. Први организовани вашар одржао се 1860. године. Сваке године, у време празника Покрова Пресвете Богородице, 13. и 14. октобра, Рашка је домаћин бројним трговцима, али и гостима из различитих крајева Србије.

  Посетиоци вашара ће моћи да прошетају „Домаћинском улицом“ односно Улицом добрих домаћина коју Туристичка организација Рашка у данима вашара отвара по пети пут. Поред изложбено-продајног програма бројних излагача и удружењакоја презентују домаћу радиност, обичаје, старе занате и традиционалне гастрономске специјалитете, Домаћинска улица нуди и културно-забавне садржаје.

  За све посетиоце улице биће организован наградни квиз: Наш град, обичаји и традиција. За вашар у Рашки људи кажу: „Ко га једном посети и наредних година је овде“.

  - маркетинг -

  4 коментара

  4 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Ratko Dugalić
  3 године пре

  Nekad je to bio pravi vasar i raska je bila puna

  Roswita Niemeyer
  3 године пре

  Lep provod

  Sasa Zarkovic
  3 године пре

  Eto Nas zupljana!

  Dušan Beočanin
  3 године пре

  Vašar je bio, a na vašaru sablje, pištolji…

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -