22 C
Kraljevo
субота, 18. мај 2024.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПРИПРЕМЉЕН ПРОЈЕКАТ ЗА ИЗГРАДЊУ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У УШЋУ

  - маркетинг -

  УШЋЕ – Мештани ове варошице неколико година уназад имају великих проблема са водоснабдевањем. Наредне године тај проблем би могао да буде решен кажу из градске управе.


  ПРИПРЕМЉЕН ПРОЈЕКАТ ЗА ИЗГРАДЊУ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У УШЋУ • Студеница Online

  Водовод у Ушћу изграђен је крајем 50-их година прошлог века. Саградили су га Ибарски рудници и мештани радном акцијом и од тада у њега није ништа уложено, док се насеље ширило  и прикључивало на мрежу која је одавно застарела.

  Град Краљево  је припремио пројекат  за изградњу водоводне мреже  на подручју Ушћа и конкурисаће код Канцеларије за јавна улагања како би обезбедио средства за реализацију овог пројекта који би требао да буде заокружен наредне године. У плану је да се у наредном периоду пронађе извориште  како би Град Краљево купио то земљиште и постао власник тог дела парцеле.

  “Проблем у сваком случају није мали, с обзиром да већина мештана Ушћа не плаћа воду и с обзиром да не постоји довољан приход Месне заједнице која се бави водоснабдевањем Ушћа,  нема довољно новца и за одржавање овог водовода. Ми као град прискачемо у помоћ увек  када је то неопходно и решавамо овај проблем, али да би проблем био трајно решен неопходно је да се изгради нова водоводна мрежа и да се реконструише постојећа али у складу са грађевинским пројектом. Ми смо пројекат припремили, преостло  да се пронађе извориште и да се земљиште на ком  се извориште налази купи, односно да град Краљево постане власник тог дела парцеле и након тога ми ћемо конкурисати за добијање средстава у  Канцеларији за управљање јавним  улагањима како би смо решили коначно проблем овог места“ – каже Градоначелник Краљева Др Предраг Терзић.

  - маркетинг -

  2 коментара

  2 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Gordana Radovic
  5 године пре

  Samo da ne ostane na projektu!!!

  Zdravko Baltic
  5 године пре

  Ne znam po koji put se ponavljam, neko bi trebao da objasni sta je ucinjeno sa novcem od mesnog samodoprinosa koji smo davali 16 g. i sta je uradjeno od vodovodne mreze u Uscu. Veliki deo tog novca je zavrsio u Kraljevu, pa neka sada resavaju problem koji su napravili.

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -