22 C
Kraljevo
четвртак, 08. децембра 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПРОДАО ТЕЛАД ПА ЗАВРШИО НА СУДУ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПАПИРА

  - маркетинг -

  МЛАНЧА – Јовица Филиповић, из села Мланча, завршио је на суду у Краљеву јер након продаје два телета није добио повратне папире од купца.


  Наиме, узгајивач стоке обавезан је да за стоку коју продаје има сву потребну документацију.. пасош, уверење и потврду за праћење кретања животиња. Све то у четири примерка, предаје купцу, који је након тога обавезан да потврду о кретању врати власнику. Али, ту настаје проблем. Јовица каже да су купци углавном непознати људи, са којима касније нису ни у каквом контакту, а онда плава коверта, како истиче, стиже на адресу намученог сељака.

  ПРОДАО ТЕЛАД ПА ЗАВРШИО НА СУДУ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПАПИРА • Студеница Online

  “Након продаје, ветеринар који стално долази и обавља рутински попис стоке, види да животиње нису на стању јер су продате, а ја немам да му вратим папир који је потребан како би све било у реду. Он по својој службеној дужности, мора да уради записник и преда га инспектору, који даље случај шаље на суд. Ја сам испред судије стао због два продата телета и сад чекам пресуду, казна ће бити око 10 хиљада динара”, изјавио је за Глас западне Србије Јовица Филиповић.

  Поред новачане казне, која није мала за сељачки џеп, велики проблем представља и удаљеност села од центра града где се суд налази, као и све те таксе које морају бити испоштоване.

  “Ја сам човек који се одлучио да остане на селу, да овде живи и ради. Довољно сам кажњен, а не да још и плаћам неке казне које немају никакве основе и бесмислене су. Моје село је 80 километара удаљено од Краљева, верујте и кад сам болестан једва се наканим да сиђем до доктора, а замислите кад морам да идем у суд и браним се, а не знам тачно ни од чега. Српски сељак је намучен са свих страна, сулудо је да плаћа неке административне казне и тим да се бави”, разочарано каже Филиповић.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: Глас Западне Србије

  - маркетинг -

  7 коментара

  7 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Milos Dragicevic
  4 године пре

  Nazalost to je zaista jadno i bedno jos puno ima ovakvih slucajeva subvencije od prosle godine za maticna grla nisu uplacenje na racun poljoprivrednih proizvođača ali to im i nije vazno bitno je da su oni nasli nacin da pune budzet tako sto kaznjavaju nevine seljake

  Slavko Stanojevic
  4 године пре

  Udaraju harač gde god mogu, pogotovo na seljaka!

  Ljiljana Sindjelic Nikolic
  4 године пре

  Umesto da drzava stiti gradjane pljacka na sve strane

  Zoran Radic
  4 године пре

  Tu jedino možu još da deru kožu. Jer seljaka niko ne štiti.

  Predrag Stojanovic
  4 године пре

  Udri po seljaku uvek je to bilo nazalost.

  Zeljko Jevrem
  4 године пре

  Uh ja vec platio isto zbog teleta dva puta na sud plus kazna i ode tele ma banda lopovska A subvencije još nisam dobijo za prošlu godinu

  Sanja Matovic
  4 године пре

  E muko moja i državo nikakva

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -