19 C
Kraljevo
четвртак, 19. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПРВО МЕСТО ЗА УЧЕНИКЕ ИЗ УШЋА НА ТАКМИЧЕЊУ “ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ”

  - маркетинг -

  КРАЉЕВО – Сваке године уочи Недеље Црвеног крста (8.-15. маја) Црвени крст Краљево организује такмичење „Шта знаш о Црвеном крсту“.


  Ово такмичење у виду квиза намењено је ученицима  V разреда основних школа на територији Града Краљева, а има за циљ да деца науче што више о историјату, развоју и структури Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, о основним принципима на којима Црвени крст почива, као и програмским активностима Црвеног крста.

  О.Ш. “Милун Ивановић” из Ушћа се већ неколико година уназад радо одазива и учествује на такмичењу „Шта знаш о Црвеном крсту“. Ове године  школу је  представљао је тим од 5 ђака петака: Кристина Кошанин и Игњат Ђоковић – V/1 и Емилија Ђоковић, Лена Младеновић и Кристина Ердоглија – V/2.

  ПРВО МЕСТО ЗА УЧЕНИКЕ ИЗ УШЋА НА ТАКМИЧЕЊУ “ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ” • Студеница Online

  Полуфинално такмичење одржано је 10.маја 2018. у просторијама Црвеног крста Краљево. Учествовало је преко 15 школа. Тим oвe  школе такмичио се у последњој групи и уз добру тимску сарадњу, показали изванредно познавање свих тема квиза. Након полуфинала, били су први и најбољи у својој групи, а у коначном пласману заузели су 3.позицију и тиме се аутоматски пласирали у финале.

  Финале такмичења „Шта знаш о Црвеном крсту“ одржано је 15.маја 2018.године. У финалу су се такмичиле 4 најбоље пласиране школе из полуфинала – ОШ „Светозар Марковић, ОШ „Браћа Вилотијевић“, ОШ „Петар Николић“ из Самаила и н ОШ „Милун Ивановић“ из Ушћа.

  Након чак 5 рунди различитих типова питања, тим ученика  школе  из Ушћа је поново бриљирао. Хуманост, добровољност, толеранција, пружање подршке у невољи, идеја и принципи Црвеног крста, активности Црвеног крста – блистали су на све ове и многе друге теме. Тим ученика V  разреда ове школе се истакао као најбољи у читавом Краљеву и освојио 1 .место на такмичењу „Шта знаш о Црвеном крсту“.

  М. Дражовић

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Radivojededa Pavlovic
  4 године пре

  CESTITAM

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -