Home Вести СТУДЕНИЧКИ ЂАЦИ НАЈБОЉИ НА 44. ДЕЧЈЕМ МАЈСКОМ ЛИКОВНОМ САЛОНУ

СТУДЕНИЧКИ ЂАЦИ НАЈБОЉИ НА 44. ДЕЧЈЕМ МАЈСКОМ ЛИКОВНОМ САЛОНУ

СТУДЕНИЧКИ ЂАЦИ НАЈБОЉИ НА 44. ДЕЧЈЕМ МАЈСКОМ ЛИКОВНОМ САЛОНУ

КРАЉЕВО – Основној школи “Стефан Немања” из Студенице припало је највише награда на 44. дечјем мајском ликовном салону.


44. Дечји мајски ликовни салон отворен је трећег дана националне музејске манифестације „Музеји за 10“, у уторак 16. маја 2018. године, у 12 сати  у Галерији Народног музеја Краљево.

О концепту овогодишњег салона, на коме је учествовало 14 основних школа из Краљева, говорила је виши кустос Надица Лишанин. Тема салона је била „Уметност у свемиру“, а од 414 радова која су пристигли у Народни музеј Краљево, одабрано је 222 најуспешнијих. Из ове групе додељено је 9 равноправних награда и велика награда салона „Милорад Михаиловић“.

Присутнима се затим обратила Јована Бањанац, мастер сликарства, председница жирија 44. Дечјег мајског ликовног салона. Након тога  свечано су додељене награде најуспешнијим ученицима  као и награда за најбољу селекцију ученичких радова која је ове године припала Миши Јевтовићу, ликовном педагогу ОШ „Стефан Немања“ у Студеници.

Жири за избор и доделу награда на 44. Дечјем мајском ликовном салону, радио је у саставу: Јована Бањанац мастер сликарства, Сузана Новчић историчар уметности, музејски саветник и Надица Лишанин, историчар уметности,  виши кустос.

За одлуку да се главна награда „Милорад Михаиловић“ додели Андрији Тодоровићу, ученику VII3, ОШ „Вук Караџић” у Рибници, жири је дао следеће образложење: „Награђени рад издвојио се као аутентични ликовни доживљај и најуспешнији одговор на задату тему, у потпуности задовољавајући формално естетске критеријуме у техничком смислу“.

Девет равноправних награда додељено је:

  •  Анастасији Андрић, V1  ОШ „Стефан Немања” у Студеници
  • Андрији Савићевић, V3  ОШ „IV Краљевачки батаљон ”
  • Милици Миловановић, VIII2  ОШ „Свети Сава” у Рибници
  •  Аници Живковић, VIII  ОШ „Стефан Немања” у Студеници
  • Милици Павићевић, V4  ОШ „Светозар Марковић”
  • Мини Босић, VIII3  ОШ „Вук Караџић” у Рибници
  • Петри Богдановић, V6  ОШ „Вук Караџић” на Берановцу
  • Анђели Радовић, VII1  ОШ „Ђура Јакшић” у Конареву
  • Андрији Вуксановић, VI2  ОШ „Свети Сава“ у Рибници.

Народни Музеј Краљево

1 COMMENT

Comments are closed.