22 C
Kraljevo
четвртак, 08. децембра 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ЗА ИЗРАДУ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ МАНАСТИРА СТУДЕНИЦА 7 МИЛИОНА ДИНАРА

  - маркетинг -

  БЕОГРАД – Влада Србије донела је 28. јуна Одлуку да се приступи изради Просторног плана подручја посебне намене манастира Студеница, на територијама града Краљева и општине Ивањица, који ће обухватати целе катастарске општине Бзовик, Брезова, Врх, Долац, Дражиниће, Ђаково, Засад, Милиће, Мланча, Орља Глава, Река, Рудно, Савово, Тадење и Ушће, као и Брусник, Вионицу, Врмбаје, Градац, Дајиће, Добри До, Коритник и Чечину.


  Визија и дугорочни циљ развоја доношења Просторног плана је обезбеђење просторних услова за остварење посебне намене подручја, наводи се у одлуци Владе.

  – Концептуални оквир планирања, коришћења, уређења и заштите планског подручја заснива се на обезбеђењу услова за планско коришћење подручја манастира Студеница, и то са становишта заштите и одрживог коришћења културног наслеђа, природних вредности и ресурса (изворишта водоснабдевања), заштите животне средине и одрживог развоја туризма, као и валоризације комплементарних потенцијала подручја за развој, просторне, саобраћајне, привредне и друге облике интеграције подручја са окружењем – наведено је у документу.

  ЗА ИЗРАДУ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ МАНАСТИРА СТУДЕНИЦА 7 МИЛИОНА ДИНАРА • Студеница Online

  Просторни план ће садржати детаљну разраду за заштићену околину манастира Студеница и друга подручја по потреби.

  Рок за израду Нацрта просторног плана је 12 месеци.

  Оквирна процена средстава за финансирање израде Просторног плана, која обезбеђује Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, износи 7 милиона динара са ПДВ-ом.

  Погледајте и Одлуку Владе у целости OВДЕ.

   

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: Ekapija

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Sanja Matovic
  4 године пре

  Ništa nisam razumela

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -