22 C
Kraljevo
четвртак, 28. март 2024.
More

    Објављено

    Последње вести

    ЗАСЕОК РЕКА У СЕЛУ ВРАЊЕВО ВЕЋ ТРИ ДАНА ОДСЕЧЕНО ОД СВЕТА (ВИДЕО)

    - маркетинг -

    ВРАЊЕВО – Јако невреме које је протеклих дана погодило и студенички крај, уништило је многе сеоске путеве међу којима је и засеок Река у селу Врањево.


    ЗАСЕОК РЕКА У СЕЛУ ВРАЊЕВО ВЕЋ ТРИ ДАНА ОДСЕЧЕНО ОД СВЕТА (ВИДЕО) • Студеница Online

    Обилне падавине које су пре три дана погодиле студенички крај узроковале су многобројне штете на усевима као и путној  инфраструктури. Обилна киша која је непрестално падала скоро два сата,  највише је уништила локалне сеоске путева међу којима је најгоре прошао засеок Река у селу Врањево где је набујала река Бревина комплетно уништила део сеоског пута који повезује овај засеок са Студеницом.

    “Комплетно је уништен део пута у дужини од око 1,5 километара и неколико домаћинстава је већ три дана одсечено од света а нико да дође и обиђе људе како се сналазе.” – каже за Студеница Online, Миланко Петровић из Врањева.

    Како сами  мештани кажу, бујица је била толико јака да је река потпуно променила ток и уништила део пута у који су они уложили много својих  средстава да би могли да дођу својим кућама јер им река Бревина већ годинама прави велике проблеме где они посебно страхују приликом оваквих непогода.

    Мештани засеока Река,  како су нам рекли нису у могућности да сами санирају и поправе огромну штету која је настала и да су се обратили савету Месне заједнице у Студеници , међутим речено им је да тренутно предност у санирању штете имају друга жариша погођена непогодама.

    - маркетинг -

    7 коментара

    7 Коментари
    Најстарије
    Најновије Највише гласова
    Уграђене повратне информације
    Погледај све коментаре
    Milan Bozic
    5 године пре

    Za izlivanje reke Brevine u duzini od 1,5 km odgovorna je firma koja tu izvodi radove i postavlja cevi za hidro centralu. Oni su prusili bedem i suzili rečno korito koje smo mi mestani uz pomoc opštine izgradili pre nekoliko god. Bitno je to da neki „biznismeni“ ostvare svoj cilj a nije bitno sto je nekoliko kuca odseceno i bez puta!!

    Milan Jovanović
    Одговор за  Milan Bozic
    5 године пре

    Tužite ih, mada čisto sumnjam da bi odgovarali jer iza njih stoji banda koja ih štiti i dozvoljava da nam uništavaju reke i koja se ugradila u sav taj cirkus oko hidroelektrana na rečicama.

    Milan Bozic
    Одговор за  Milan Bozic
    5 године пре

    Da, da bukvalno svaki potok. Za njih nema zabrane gradnja svaka dozvola je mogu a iako je nacionalni park i park prirode 1 zona. 3km udaljena od manastir Studenica ali to nema veze kad je interes u pitanju.

    Nikola Sremuš
    5 године пре

    Koja su to druga zarista koja imaju prednost nad ovom katastrofom? Jel su to kamioni jednog lokalnog tajkuna koji su zarobljeni u Radočelu?

    Milan Jovanović
    Одговор за  Nikola Sremuš
    5 године пре

    Ko je taj lokalni tajkun?

    Milan Jovanović
    5 године пре

    Tako je to kada se ljudi igraju sa prirodom pa hoće zarad svojih interesa da uništavaju reke i prirodna bogatstva. Priroda je nemilosrdna i jača od nas, shvatite to. A ovaj što je rastegao ove cevi i uništio ovu reku a sad i put ovim jadnim ljudima trebao bi da odgovara i svi njemu slični. Evo nauka za sve da se spreči dalje širenje ovoga zla što se zove hidrocentrace, jer sam čuo da pogotovu u tom studeničkom kraju planiraju da bukvalno svaki potok i rečicu unište. Ne dozvolimo im to!!!

    Boban Radosavljević
    5 године пре

    Kažite javno ko je lokalni tajkun,pozovite novinare i tužba obavezno.

    Последње вести

    - маркетинг -

    Ако сте пропустили

    - маркетинг -