18 C
Kraljevo
уторак, 17. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ГРАД КРАЉЕВО УСКОРО РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

  - маркетинг -

  На осамдесет петој (редовној) седници Градског већа града Краљева данас се  пред већницима  нашло 18 тачака дневног реда.


  Чланови Градског већа града Краљева су донели Закључак којим се утврђује Предлог одлуке о изменама и допуни Одлуке о признањима и наградама града Краљева, који треба потом да се нађе и пред градским одборницима. Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је објаснио да је усвојена промена начина доделе награде и признања града Краљева, која ће се примењивати од ове године.

  ГРАД КРАЉЕВО УСКОРО РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ • Студеница Online

  „У складу са изменама Закона о локалној самоуправи, било је неопходно да поново уредимо ову област, при чему су овлашћења градоначелника знатно смањена односно звање Почасног грађанина сада прелази у надлежност Скупштине града Краљева. Све остале награде и признања додељиваће одборници на седницама Скупштине града Краљева, а градоначелник ће имати само могућност да додељује Захвалнице“, објаснио је градоначелник.

  Већници су донели и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2019. години, Правилник о условима, поступку и начину коришћења средстава за подстицаје инвестицијама у физичку имовину пољопривредних газдинстава за 2019. годину, као и Решење о образовању и именовању Радне групе за скидање усева са пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Краљева.

  ГРАД КРАЉЕВО УСКОРО РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ • Студеница Online

  „С обзиром на то да је већ средина априла и да смо добили сагласност Министартсва пољопривреде за доделу средстава нашим воћарима, сточарима и свим другим пољопривредницима, ми смо на овој седници Градског већа усвојили неопходна акта како би ускоро био расписан конкурс. Град опредељује 65.000.000 динара за ове намене, али издваја и новац за сеоски туризам. Ове године је у буџету предвиђено чак 7.000.000 динара, а такође обезбеђује се новац за инфраструктуру ка пољопривредним домаћинствима“, рекао је Терзић.

  Градско веће је донело и Решење о измени и допуни Решења о распореду коришћења буџетских средстава основног и средњег образовања и васпитања за текуће и капиталне трансфере нивоу Републике за 2019. годину, а разматрало је и жалбе грађана.

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: kraljevo.rs

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -