Home Вести ГРАД КРАЉЕВО УСКОРО РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

ГРАД КРАЉЕВО УСКОРО РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

ГРАД КРАЉЕВО УСКОРО РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

На осамдесет петој (редовној) седници Градског већа града Краљева данас се  пред већницима  нашло 18 тачака дневног реда.


Чланови Градског већа града Краљева су донели Закључак којим се утврђује Предлог одлуке о изменама и допуни Одлуке о признањима и наградама града Краљева, који треба потом да се нађе и пред градским одборницима. Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је објаснио да је усвојена промена начина доделе награде и признања града Краљева, која ће се примењивати од ове године.

„У складу са изменама Закона о локалној самоуправи, било је неопходно да поново уредимо ову област, при чему су овлашћења градоначелника знатно смањена односно звање Почасног грађанина сада прелази у надлежност Скупштине града Краљева. Све остале награде и признања додељиваће одборници на седницама Скупштине града Краљева, а градоначелник ће имати само могућност да додељује Захвалнице“, објаснио је градоначелник.

Већници су донели и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2019. години, Правилник о условима, поступку и начину коришћења средстава за подстицаје инвестицијама у физичку имовину пољопривредних газдинстава за 2019. годину, као и Решење о образовању и именовању Радне групе за скидање усева са пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Краљева.

„С обзиром на то да је већ средина априла и да смо добили сагласност Министартсва пољопривреде за доделу средстава нашим воћарима, сточарима и свим другим пољопривредницима, ми смо на овој седници Градског већа усвојили неопходна акта како би ускоро био расписан конкурс. Град опредељује 65.000.000 динара за ове намене, али издваја и новац за сеоски туризам. Ове године је у буџету предвиђено чак 7.000.000 динара, а такође обезбеђује се новац за инфраструктуру ка пољопривредним домаћинствима“, рекао је Терзић.

Градско веће је донело и Решење о измени и допуни Решења о распореду коришћења буџетских средстава основног и средњег образовања и васпитања за текуће и капиталне трансфере нивоу Републике за 2019. годину, а разматрало је и жалбе грађана.

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: kraljevo.rs