22 C
Kraljevo
четвртак, 28. март 2024.
More

    Објављено

    Последње вести

    ХУМАНИТАРАНА СКИ ТРКА "И ЈА СЕ БОРИМ" 23. МАРТА НА КОПАОНИКУ

    - маркетинг -

    Јавно предузеће Скијалишта Србије и хуманитарна организација НУРДОР организују хуманитарну ски трку 23. марта са почетком у 12 часова на Копаонику, на стази Караман гребен. Ове године, традиционална ски трка Скијалишта Србије ће имати хуманитарни карактер под слоганом “И ја се борим!”, а средства која се прикупе ће ићи за изградњу и опремање нове Родитељске куће у Београду.


    Сви заинтересовани скијаши и бордери и љубитељи планине могу да се пријаве за учешће на трци путем сајта Скијалишта Србије или на продајним местима ТСО Рашка и Управна зграда (некадашња “Жица”) на Копаонику. Котизација за учешће на трци је од 1000 динара па навише. Заинтересовани који не скијају, а желе да донирају новац то могу да учине уплатом на жиро рачун НУРДОР-а (170-30010715000-82) уз напомену Хуманитарна ски трка “И ја се борим!” или да куповином мајице или качкета дају свој допринос акцији.

    ХУМАНИТАРАНА СКИ ТРКА "И ЈА СЕ БОРИМ" 23. МАРТА НА КОПАОНИКУ • Студеница Online

    Национално удуржење родитеља деце оболеле од рака су 2003. године основали родитељи лечене деце, лекари и психолози и пријатељи из целе Србије са циљем да емотивно, практично и материјално помогну новим породицама које тек отпочињу дугу и неизвесну борбу за излечење својих малишана.

    Током петнаест година рада удружење је покренуло бројне пројекте, од којих су многи по први пут спровођени у Србији и који су значајно допринели побољшању квалитета услова лечења дечјег канцера у нашој земљи: шест рехабилитационих кампова за излечену децу годишње; пет Родитељских кућа у Београду, Новом Саду и Нишу; изградња новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу; недељне радионице психо-социјалне подршке за децу и родитеље; едукација волонтера, родитеља, медицинског особља…

    НУРДОР 2019. годину започиње великим пројектом са циљем изградње и опремања нове Родитељске куће у Београду, а којом ће се омогућити бесплатан смештај и брига о деци и њховим породицама које долазе из целе Србије у главни град на лечење.

    ХУМАНИТАРАНА СКИ ТРКА "И ЈА СЕ БОРИМ" 23. МАРТА НА КОПАОНИКУ • Студеница Online

    „Београд је највећи дијагностички и терапијски центар у нашој земљи и највећи број деце овде долази на лечење. Капацитети којима тренутно располажемо нису довољни да збринемо све породице које имају потребу за смештајем у Београду док се њихово дете лече. Важно је да људи разумеју да лечење малигне болести траје минимум годину дана и да те породице често долазе из малих средина, удаљених од Београда те да је неопходно да постоји цео један систем који ће их збринути и водити рачуна о њима сваки дан све док траје лечење. То је Родитељска кућа. И за то се боримо сви заједно! Успели смо да изградимо од темеља целу једну болницу, грађани Србије су показали свест и велико срце и зато безрезервно верујемо да ће и овај нови пројекат дати једнако успешан резултат” поручује Зорица Манојловић, мама леченог детета и члан НУРДОР-а.

    Пројекат Родитељска кућа је тек почео, пред нама је дуг пут и важан задатак. Што нас у тој мисији буде више, то ћемо бити успешнији и пружити већу подршку деци којој смо неопходни. Борба за њихово здравље и живот је и борба за боље нас и драго нам је што људи у Србији то препознају.

    - маркетинг -

    1 коментар

    1 Коментар
    Најстарије
    Најновије Највише гласова
    Уграђене повратне информације
    Погледај све коментаре
    Kopaonik - Insta KOP
    5 године пре

    Kopaonik Vas poziva!

    Последње вести

    - маркетинг -

    Ако сте пропустили

    - маркетинг -