22 C
Kraljevo
четвртак, 08. децембра 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ИСТИЧЕ РОК ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈУ ТРАКТОРА

  - маркетинг -

  Још две недеље остало је до истека рока за пререгистрацију трактора и пољопривредних машина.


  Законом о безбедности саобраћаја  који је ступио на снагу 3. априла прошле године, пољопривредници су имали рок од годину дана за пререгистрацију и замену старих таблица на тракторима, приколицама и радним машинама.

  Пољопривредна механизација, која од 4. априла не буде имала нове таблице сматраће се нерегистрованом, а пољопривредници су дужни да прикупе сву потребну документацију, као и папир о техничкој исправности како би извршили пререгистрацију. За то је потребно издвојити неколико десетина хиљада динара.

  ИСТИЧЕ РОК ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈУ ТРАКТОРА • Студеница Online

  Пописом пољопривреде из 2012. године утврђено је да газдинства у Србији поседују око 400.000 трактора, који су тада у просеку били стари око три деценије. Власници пољопривредне механизације, нарочито у централној Србији, сада страхују да њихови трактори неће моћи да прођу технички преглед. Поставља се питање и како ће трактористи који живе у брдским и планинским пределима, удаљеним 50 и више километара од најближих градова, ићи на технички преглед. Зато и не чуди што су многи земљорадници незадовољни и сматрају да је све ово само нови намет.

  “Већина трактора по селима је стара и по тридесет година и тешко да који и може да прође технички преглед. Ово је само додатни трошак за сељака јер приходи од земљишта су исувише мали  да би могли да улажемо у опремање трактора или евентуално купимо нови. Тракторе редовно одржавамо, јер од њега многи живимо” – каже за Студеница Online, Славиша Карџовић из Бресника.

  Према новом правилнику, да би власници трактора успешно обавили технички преглед, морају да испуне одређене захтеве – у првом реду то се односи на исправност кочионог система и сва четири пнеуматика.

  Неопходно је и да на возилима имају одговарајућу светлосно-сигналну опрему: оборена позициона и стоп-светла, катадиоптере, исправне показиваче правца, као и светло којим се означава задња регистарска таблица.

  Трактор такође мора бити означен таблом или троуглом за спора возила и мора имати жуто ротационо светло и опрему за противпожарну заштиту.

  - маркетинг -

  3 коментара

  3 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Mikica Lisanin
  3 године пре

  Samo nagazi jadnog radnika i seljaka

  Bojan Veselinovic
  3 године пре

  Nego kako, nego da se plati.

  Ivan Stojkovic
  3 године пре

  Samo tako i jako po bedi

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -