Home Вести ОБОГАЋЕНИ ЈЕДНОСМЕРСКИ РАД У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У УШЋУ

ОБОГАЋЕНИ ЈЕДНОСМЕРСКИ РАД У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У УШЋУ

ОБОГАЋЕНИ ЈЕДНОСМЕРСКИ РАД У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У УШЋУ

Одабиром Министарства просвете, науке и технолошког развоја, основн ашкола “Милун Ивановић” из Ушћа постала је једна од 204 школе која ће ове школске 2019/2020.године реализовати пилот пројекат “Обогаћени једносменски рад.”


Циљ пројекта је да се ученицима омогући да квалитетно проведу своје слободно време, да се физички и ментално развијају на здрав и разноврстан начин, а све то кроз активности које школа нуди и које су у функцији развоја способности, интересовања и креативности ученика.

Активности се реализују након завршених часова редовне наставе и бесплатне су. Ученици, уз сагласност родитеља, бирају активности у складу са својим склоностима.

Школа у Ушћу је ученицима понудила више од десет разноликих активности. Неке од њих су: радионице декупажа и рециклаже, пешачења и излети, интерактивно учење енглеског језика, друштвене игре, репортаже / новинарство, здрава исхрана, уређивање школског дворишта и школског простора, чајанке, песма и игра,…

Ту се списак не завршава, јер смо спремни да испитујемо и пратимо интересовања ученика и заједно осмишљавамо нове активности.

Чак више од 80% ученика се заинтересовало и укључило у овај пројекат. Прве реакције ученика и родитеља су више него позитивне. Активности су, како ученици кажу, на скали од 1 до 10, добиле оцену 20, а слике које имате прилику да видите говоре више од речи.

Аутор текста за Студеница Online: Маријана Дражовић

1 COMMENT

Comments are closed.