21 C
Kraljevo
четвртак, 26. маја 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ПОРЕСКА ИНСПЕКЦИЈА ЗАТВОРИЛА НЕКОЛИКО УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА НА КОПАОНИКУ

  - маркетинг -

  Пореска инспекција је због неправилности у пословању затворила данас неколико угоститељских објеката на Копаонику.


  Због неиздавања фискалних рачуна, непријављених радника пореска полиција данас је затворила 10-ак угоститељских објеката на Копаонику.

  ПОРЕСКА ИНСПЕКЦИЈА ЗАТВОРИЛА НЕКОЛИКО УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА НА КОПАОНИКУ • Студеница Online

  У јеку тристичке сезоне десетак локала на прометним локацијама данас је затворено. Катанац, у виду црвене траке, на популарне ресторане са великим терасама , због непоштовања прописа, порески инспектори затворили су на петнаест дана.

  Док власници затворних локала кажу да су инспекције биле превише строге, да су затворени углавном због ситних пропуста и да је двонедељни катанац било боље заменити већом новчаном казном, гости Копаоника углавном поздрављају потез пореске управе.

  „Закон мора да се поштује. Постоје права и обавезе које су послодавци дужни да испуњавају према држави и запосленима. Они то не поштују и зато су с правом санкционисани. Подржавам акцију, закон мора да се поштује“ – каже за Инста КОП гост из Београда.

  porez

  Чини се да су овом одлуком поред власника локала ипак највише погођени запослени који ће морати на непланирани петнаестодневни одмор.

  „Дошли смо овде да зарадимо неки динар и сада морамо кући. Сезона траје три месеца и сваки радни дан нам је драгоцен. Овим потезом инспекције изгубићемо петнаестак дневница, што није мала ствар. Ипак је ово посао на одређено време сваки слободан дан нам не иде у прилог“ – каже радница једног затвореног локала.

  Најчешће неправилности које инспектори затичу на терену су неиздавање рачуна, непријављивање радника, неплаћени порези на зараде и доприносе за обавезно социјално осигурање и набавка робе без документације. У Пореској управи истичу да ће наставити интензивне контроле.

  ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: Insta KOP

  - маркетинг -

  7 коментара

  7 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Nikola Sremuš
  3 године пре

  Naravno da podrzavam. Zatvaraj nego kako. Zakon mora da se postuje. Na Kopaoniku je opsti avasluk. Ne izdaji se fiskalni racuni, ne prijavljuju se radnici. Bahatim gazdama nikad dosta para. Radnici rade za 1000 dinara i to im ne placaju na vreme.
  Zatvaraj, nego kako?!

  Zoran Biorac
  Одговор за  Nikola Sremuš
  3 године пре

  A da li je medju zatvorenima i lokal na Pancicu? Ako je i on, onda respect za kompletan rad poreznika.

  Mila Belcevic
  Одговор за  Nikola Sremuš
  3 године пре

  Nikola Sremuš I bez hrane ..mnogi nose obrok od kuce

  Nikola Sremuš
  Одговор за  Nikola Sremuš
  3 године пре

  Ne znam, ne volim sneg i Kopaonik al prijatelj moj ima druga koji gore radi i kaze da su se juce vratili kuci i bez para.

  Goran Zamboni
  3 године пре

  poslati od koleta

  Milan Jovanović
  3 године пре

  Bravo.

  Aleksandar Baltić
  3 године пре

  Pa što pošiša ovcu u sred zime? -Bolje ona da bude gola nego ja

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -