22 C
Kraljevo
понедељак, 08. април 2024.
More

  Објављено

  Последње вести

  СУТРА ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ У КРАЉЕВУ

  - маркетинг -

  ВЛАДА СРБИЈЕ ЋЕ НА СУТРАШЊОЈ СЕДНИЦИ ПРОГЛАСИТИ СТАЊЕ ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ НА ПОДРУЧЈУ КРАЉЕВА.


  На сутрашњој седници Владе Србије биће донета одлука о проглашењу елементарне непогоде на подручју Краљева, изјавио је данас градоначелник тог града Предраг Терзић.

  СУТРА ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ У КРАЉЕВУ • Студеница Online

  Он је истакао да Влада Србије и сва министарства хоће да помогну становницима Краљева који су погођени поплавама, и додао да ће у селу Сирча, у коме је услед непогода урушен мост, бити постављен понтонски мост.

  “Најважније је да после санирања основних инфраструктурних проблема почнемо реконструкцију путева, изградњу нових мостова и успемо да помогнемо свим грађанима који су угрожени”, рекао је за Тањуг Терзић, који је заједно с државним секретаром у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојаном Стевићем обишао поплављено подручје у Сирчи.

  Терзић је навео и да је мост у Лешеву спасен од урушавања.

  Градоначелник Краљева је истакао да градски водовод функицонише беспрекорно и да је вода за пиће хемијски и бактериолошки исправна.

  “У селима у којима немамо доказ о исправности воде за пиће, шаљемо цистерне”, рекао је Терзић и додао да су у већим селима цистерне постављене 24 сата, док мања села обилазе наизменично.

  Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић је рекао да Влада Србије и министарства стоје на располагању не само руководству града Краљева већ и другим местима које су задесиле поплаве.

  “Потрудићемо се да у што краћем року санирамо последице и да се све врати у нормално стање”, рекао је Стевић и подсетио да је у Краљеву око 16 мостова и 20 путних праваца у прекиду или су урушени услед поплава.

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Marko Mladenovic
  4 године пре

  Samo vi pravite mini hidro elektrane pa da vidimo kako će se završiti!!!

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -